Ιράκ: Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις απώθησαν μεγάλη επίθεση του ΙΚ

Ιράκ: Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις απώθησαν μεγάλη επίθεση του ΙΚ

Τουλάχιστον 25 μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων του Ιράκ σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να απωθήσουν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας που είχε εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος στη Χαντίθα, στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, στα δυτικά της χώρας, ανέφεραν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Είχαμε 25 μάρτυρες σε 72 ώρες", είπε ο διοικητής μιας φυλής, ο σεΐχης Αμπντάλα Ατάλα, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Χαντίθα. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται ένα σημαντικό φράγμα που το ΙΚ προσπαθεί να το καταλάβει από το 2014.

"Ήταν μια από τις σημαντικότερες επιθέσεις που έχουμε υποστεί, την εξαπέλυσαν από τρεις κατευθύνσεις", εξήγησε ο Ατάλα, κάνοντας λόγο και για πολλές δεκάδες τραυματίες.

Ο δήμαρχος της Χαντίθα, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές. "Έχουμε περισσότερους από 20 μάρτυρες (σ.σ. νεκρούς) και πάνω από 50 τραυματίες μεταξύ των δυνάμεων του στρατού, της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της αστυνομίας και των μαχητών των φυλών", διευκρίνισε ο Μαμπρούκ Χαμίντ.

Στην επαρχία Αλ Άνμπαρ οι τζιχαντιστές απώλεσαν πρόσφατα τον έλεγχο της πόλης Ραμάντι, την οποία ανακατέλαβαν τον Δεκέμβριο οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ