ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία του αντιπροέδρου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία του αντιπροέδρου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο συζήτησαν την ανάγκη το Κίεβο να προχωρήσει σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι ο ίδιος δεσμεύεται να δρομολογήσει μεταρρυθμίσεις με στόχο το πρόγραμμα στήριξης της ουκρανικής οικονομίας από το ΔΝΤ, ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, να μην παρεκκλίνει της πορείας του.

«Ο αντιπρόεδρος προέτρεψε τον κυβερνητικό συνασπισμό να αποκαταστήσει σύντομα την ενότητα προκειμένου να επιτρέψει στην Ουκρανία να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε αντιστοιχία με τις δεσμεύσεις της στο πρόγραμμα του ΔΝΤ» επισήμανε ο Λευκός Οίκος σε μία ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν επίσης τη «μεγάλη τους ανησυχία σχετικά με την κατάσταση στο τομέα της ασφάλειας που ολοένα και επιδεινώνεται στην ανατολική Ουκρανία» τόνισε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ