ΗΠΑ: Και άλλες γυναίκες καταγγέλλουν ότι ο Donald Trump τις παρενόχλησε σεξουαλικά

ΗΠΑ: Και άλλες γυναίκες καταγγέλλουν ότι ο Donald Trump τις παρενόχλησε σεξουαλικά

Δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον Donald Trump για σεξουαλική παρενόχληση, σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν στην εφημερίδα New York Times και, μολονότι ο εκπρόσωπός του έσπευσε να χαρακτηρίσει "αποκυήματα φαντασίας" αυτές τις καταγγελίες, θεωρείται βέβαιο ότι θα πλήξουν τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές του να εκλεγεί.

Μετά το δημοσίευμα, πολλές άλλες γυναίκες κατήγγειλαν παρόμοια περιστατικά, γεγονός που εντείνει τις πιέσεις στον Trump ο οποίος προσπαθεί να ανακάμψει καθώς η Hillary Clinton έχει ξεφύγει με διαφορά τουλάχιστον 8 μονάδων στις δημοσκοπήσεις. Το επιτελείο του έδινε ήδη μάχη να περιορίσει τις ζημιές μετά το βίντεο που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα και στο οποίο ο Νεοϋορκέζος μεγιστάνας ακουγόταν να κομπάζει για τις απρόκλητες ερωτικές προτάσεις του σε γυναίκες.

Από τις δύο γυναίκες που μίλησαν στην εφημερίδα, η μία, η Τζέσικα Λιντς, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της New York Times να αφηγείται πώς ο Trump της έπιασε το στήθος και προσπάθησε να βάλει το χέρι του κάτω από τη φούστα της μέσα σε ένα αεροπλάνο, περί το 1980. Η δεύτερη, η Ρέιτσελ Κρουκς, είπε ότι ο Trump "την φίλησε στο στόμα" το 2005 έξω από έναν ανελκυστήρα στον Πύργο Trump του Μανχάταν, όπου εκείνη εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ σε μια κτηματομεσιτική εταιρεία.

Ο Trump διέψευσε μέσω του Twitter το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το "παντελώς κατασκευασμένο". Το επιτελείο του έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή του δικηγόρου Μαρκ Κάσοβιτς ο οποίος ζητά εκ μέρους του επιχειρηματία να αποσυρθεί το δημοσίευμα (που το χαρακτηρίζει δυσφημιστικό), απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

"Ολόκληρο το άρθρο είναι αποκύημα της φαντασίας και είναι επικίνδυνο μια εφημερίδα σαν τη New York Times να προχωρά σε μια εντελώς ψευδή, συντονισμένη επίθεση δυσφήμισης του κ. Trump για ένα τέτοιο θέμα", ανέφερε ο σύμβουλός του για θέματα επικοινωνίας, Τζέισον Μίλερ.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν παρόμοια ρεπορτάζ. Μάλιστα το περιοδικό People δημοσίευσε μια λεπτομερή αφήγηση, σε πρώτο πρόσωπο, της δημοσιογράφου Νατάσα Στόινοφ η οποία ισχυρίστηκε ότι το 2005 ο Trump την στρίμωξε σε έναν τοίχο, στο σπίτι του στη Φλόριντα, και την φίλησε ενώ εκείνη προσπαθούσε να του ξεφύγει. "Γύρισα απ'' την άλλη και, μέσα σε δευτερόλεπτα, με έσπρωξε στον τοίχο και έβαλε τη γλώσσα του στο στόμα μου", έγραψε η Στόινοφ.

Ο 70χρονος Trump διέψευσε και αυτήν την καταγγελία, εξαπολύοντας επίθεση στη δημοσιογράφο επειδή της πήρε δώδεκα χρόνια να αποκαλύψει την περιπέτειά της και δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο ρεπορτάζ της, εκείνη την εποχή, επειδή αυτά που ισχυρίζεται "δεν συνέβησαν".

Μια παρόμοια ιστορία δημοσιεύει η εφημερίδα Palm Beach Post: η 36χρονη Μίντι ΜακΓκίλιβρι από τη Νότια Φλόριντα υποστηρίζει ότι ο Trump της έπιασε τα οπίσθια πριν από 13 χρόνια, όταν εκείνη εργαζόταν σε μια επιχείρησή του, στο Μαρ αλ Λάγκο, ως βοηθός φωτογράφου. Η εκπρόσωπος του Trump, Χόουπ Χικς, διέψευσε και αυτό το ρεπορτάζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ