Interview: Προβάδισμα Ταχιάου, καταποντισμός Νοτοπούλου

Interview: Προβάδισμα Ταχιάου, καταποντισμός Νοτοπούλου

Με υψηλά ποσοστά προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο υποψήφιος της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος καθώς συγκεντρώνει 23,3% έναντι μόλις του...12% της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου (διαφορά 11,3 ποσοστιαίες μονάδες). Αυτό καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Ταχιάος, έχει ποσοστό 23,3%, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός με ποσοστό 12,5% και τρίτη έρχεται η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12%. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τόσο ο Σπύρος Βούγιας, έχοντας τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, όσο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με ποσοστό 8,4%.

Εν συνεχεία ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 6,4%, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 3,1% και ο Αϊδονόπουλος Χάρης με 2,6%. Οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι έχουν ποσοστό κάτω από το 2%. Όσον αφορά τους αναποφάσιστους το ποσοστό ανέρχεται στο 12,9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα μεταξύ ποιων υποψηφίων θα ψηφίζατε για δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εάν βρίσκονταν σε δεύτερο γύρο αντίπαλοι Νίκος Ταχιάος και Κατερίνα Νοτοπούλου, το 50,2% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον κ. Ταχιάο και τη Νοτοπούλου το 21,3%, ενώ ποσοστό 14,3% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και δεν ξέρω/ δεν απαντάω το 14,2%.