Il Manifesto: Ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του με παροχές

Il Manifesto: Ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του με παροχές

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης μείωσης των συντάξεων αναφέρεται σήμερα με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto η οποία και σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του με αυξήσεις συντάξεων και προσλήψεις.

Η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία στήριξε, τελικά, την κατάργηση των περικοπών, αν και συνεχίζει να θεωρεί ότι το αποτέλεσμα αυτό συνδέεται άμεσα, ως αντάλλαγμα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αναφερόμενη στις παροχές του κ. Τσίπρα αναφέρει ότι «πρόκειται να αυξηθούν, έστω και με περιορισμένα ποσά, 620.000 συντάξεις, θα γίνουν 3.200 προσλήψεις στον τομέα της υγείας, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός στοχεύει και στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων».

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του εφαρμόζοντας ένα μέρος του κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει μεταξύ άλλων η Il Manifesto και εκτιμά ότι «η Ελλάδα παραμένει υπό παρακολούθηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά τα περιθώρια νέων κινήσεων, για την κυβέρνηση της Αθήνας, τώρα είναι σίγουρα μεγαλύτερα απ'' ό,τι στο παρελθόν».

Τέλος, η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι «ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζει να δυσκολεύεται να σταθεί και πάλι στα πόδια της, μετά από μια κρίση άνευ προηγουμένου».