Ιδρύουν με βουλευτικές τροπολογίες Πανεπιστημιακά Τμήματα

Ιδρύουν με βουλευτικές τροπολογίες Πανεπιστημιακά Τμήματα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ένα απίστευτο πάρε δώσε βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια, με τον Υπουργό Παιδείας -θυμίζοντας παλαιότερες εποχές- να κάνει δεκτές πλήθος βουλευτικών τροπολογιών, πολλές εκ των οποίων παραπέμπουν ευθέως σε ρουσφέτια. Μάλιστα, με βουλευτικές τροπολογίες ιδρύονται και νέα τμήματα σε πανεπιστήμια! Για παράδειγμα ιδρύεται τμήμα Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με μια μόνο πρόταση. Το εν λόγω τμήμα θα έχει έδρα την Έδεσσα και προφανώς υπογράφεται από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη!

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία

Με έτερη ρύθμιση που υπογράφεται από τον Ιωάννη Γκιόλα ιδρύεται τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελλοπονήσου με έδρα το Άργος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γκιόλας είναι βουλευτής Αργολίδας…

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία

Μεταξύ άλλων ο Σταύρος Κοντονής πρότεινε και ο κ. Γαβρόγλου αποδέχτηκε ρύθμιση για τους Ζακυνθινούς μαθητές που μετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι εν λόγω μαθητές θα μοριοδοτηθούν λόγω της σεισμικής δραστηριότητας και των προβλημάτων που δημιούργησε.

Την ίδια ώρα, με βουλευτική τροπολογία νομοθετείται η ενίσχυση των πλημμυροπαθών στις περιφέρειες της Κρήτης, ενώ πλέον θα μπορούν να εγγράφονται οι απόφοιτοι τμημάτων φυσικοθεραπευτών ΑΕΙ ως μέλη στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Επίσης, με άλλη ρύθμιση προβλέπονται μετατάξεις σχολικών φυλάκων, καθώς επίσης και μονιμοποίηση εκπαιδευτικών. Η τελευταία, μάλιστα, ρύθμιση υπογράφεται από μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, νομοθετείται η ένταξη πυροσβεστών στον πίνα των επιλαχόντων.

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για μετατροπή του νομοσχέδιο Γαβρόγλου σε προεκλογικό όχημα εξυπηρέτησης ρουσφετιών και προσέθεσε: «Αναρωτιόμαστε αν η απόφαση του υπουργού εξαρτάται από τα εκτιμώμενα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περιφέρεια της χώρας».