Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν ήθελαν απλώς να τρομοκρατήσουν. Ηθελαν να σκοτώσουν. Η ποσότητα των εκρηκτικών αυτό μαρτυρά.

Η επίθεση στον Σκάι σημαίνει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Ναι, με αυτές τις συνθήκες θα διεξαχθεί. Ας το πάρουμε απόφαση. Αυτό ήταν μια πρόβα τζενεράλε. Το λέγαμε εδώ και καιρό, κάποιοι λίγοι που μας αποκαλούσαν «γραφικούς», πως ο δρόμος προς τις εκλογές δεν θα είναι ευθύγραμμος και ομαλός. Ο δρόμος προς την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι γεμάτος νάρκες.

Ενα κόμμα χαρακτηρίζεται δημοκρατικό, όχι μόνον από τον τρόπο που ανεβαίνει στην εξουσία, αλλά κυρίως από τον τρόπο που την παραδίδει. Και οι κυβερνώντες δεν θα την παραδώσουν ομαλά, γιατί αυτό είναι εγγεγραμμένο στο ιστορικό τους γονιδίωμα.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την περικύκλωση της Θεσσαλονίκης από τα ΜΑΤ, είχαμε προληπτικές συλλήψεις, κάτι πρωτοφανές για τα Μεταπολιτευτικά μας χρονικά, είχαμε τους ερυθροτραμοπούκους κρανοφόρους που ξυλοκόπησαν πολίτες που θεωρούσαν πως ήταν «αντιφρονούντες».

Και σήμερα είχαμε την βόμβα στον Σκάι. Εναν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό που στοχοποιήθηκε από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Το «έγκλημα» του είναι πως ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντιπολίτευση που δεν εγκρίνει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι δυσανεκτική στην κριτική και στην άλλη άποψη.

Η ρητορεία των στελεχών της κυβέρνησης κατά του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, ήταν λογικό να παρακινήσει τις παρακρατικές ομάδες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μιαν υπόγεια μεν, σταθερή δε, επαφή. Και έδρασαν εξυπηρετώντας την πολιτική φίμωσης που προσπαθεί να επιβάλλει ο Τσίπρας και η παρεούλα του, τώρα μάλιστα που έρχονται στην επιφάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα της «πρώτης φοράς Αριστεράς». Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Εκείνο το οποίο χρειάζεται αυτήν την στιγμή η πατρίδα μας είναι η ενότητα όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου και η απομόνωση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οσοι δίνουν χέρι βοηθείας σε αυτούς που, για να σώσουν τους εαυτούς τους, απεργάζονται λύσεις ανωμαλίας, είναι συνυπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν και αυτοί.

Αυτήν την στιγμή το κυρίαρχο πρόβλημα της Ελλάδος είναι να βαδίσει με ομαλότητα προς τις εκλογές, κάτι που όπως φαίνεται δεν το επιθυμούν κύκλοι του παρακράτους της Αριστεράς.

Γι΄αυτό επιβάλλεται όλοι να βροντοφωνάξουμε, όπως και τότε, « η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»