«Η σκευωρία δεν μπορεί να έγινε χωρίς τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού»

«Η σκευωρία δεν μπορεί να έγινε χωρίς τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού»

Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σκευωρία της Novartis είναι αναπόφευκτη σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόνισε πως όσα έγιναν σε βάρος των πολιτικών προσώπων δεν μπορούσαν να γίνουν «χωρίς τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού αλλά και υπουργών που ανακύκλωναν συκοφαντίες». 

«Κάποιοι είχαν επενδύσει στο δήθεν πολιτικό σκάνδαλο», είπε ο. Βενιζέλος σημειώνοντας παράλληλα ότι πράγματι υπάρχει ένα διεθνές σκάνδαλο που ερευνάται αλλά «μόνο στην Ελλάδα κάποιοι για λόγους πολιτικούς και ασελγώντας στους θεσμούς θέλησαν να το κάνουν πολιτικό».

Στο σημείο αυτό ανέφερε πως όσα έγιναν και η προσπάθεια που κατεβλήθη για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρξε «στήριξη του πρώην πρωθυπουργού» δείχνοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να σημειώσει πως προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας διατηρούσε το θέμα και τις αναφορές στην υπόθεσή «στοχεύοντας κατά ανθρώπων οι υποθέσεις των οποίων είχαν αρχειοθετηθεί» εξακολουθώντας να μιλά για πολιτικό σκάνδαλο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε πως έχει κατατεθεί μήνυση που αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η οποία έχει διαβιβαστεί στη Βουλη από τον Μάιο του ιδίου έτους. «Περιμένει» όπως είπε «να βρεθεί ο αριθμός των βουλευτών που απαιτείται» ώστε να προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία. Δηλαδή η σύσταση ή όχι προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής.

Τέλος δήλωσε πως τάσσεται και ο ίδιος υπερ του να κοιτάμε στο μέλλον εν τούτοις σημείωσε πως πρέπει να πέσει φως σε αυτή την σκευωρία διότι ενέπλεξε και αποδόμησε θεσμούς που πρέπει να γίνουν πάλι στέρεοι.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση για το πώς βλέπει την νέα κυβέρνηση τόνισε πως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις κινούμενη με γρήγορους ρυθμούς. Αν και έγιναν, όπως είπε, και αστοχίες και λάθη, εν τούτοις αποκαλύφθηκε πως και οι πολίτες και η αγορά ήθελαν ένα κλίμα αισιοδοξίας. Μάλιστα μίλησε για ανακούφιση των πολιτών.

Δεν παρέλειψε πάντως να επισημάνει πως υπήρξαν και λάθη και αστοχίες τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ένα ερώτημα αν έχουμε μπει σε συνθήκες κανονικότητας παραπέμποντας σε κινδύνους που δύναται να προκύψουν κίνδυνοι από εξωγενείς παράγοντες.

Αιχμές για τη στάση του ΚΙΝΑΛ

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να σχολιάσει όσα συμβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ. Τόνισε πως δεν έχει λόγο να παρεμβαίνει σχετικά με το θέμα αυτό. Εν τούτοις κλείνοντας τη συνέντευξή του ανέφερε πως στην προσπάθεια που γίνεται οι δυνάμεις που υπέστησαν ζημία τα χρόνια της κρίσης από την προσπάθεια να διασωθεί η χώρα θα έπρεπε να είναι «κινητήριες και να έχουν συμμετοχή στο γίγνεσθαι».

- Διαβάστε ακόμα:

Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών, όχι μόνο πολιτικών