Επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο προανήγγειλε η Σ. Αναγνωστοπούλου

Επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο προανήγγειλε η Σ. Αναγνωστοπούλου

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τη φημολογία που θέλει την κυβέρνηση να καταθέτει νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς η αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου. «Κάθε κυβέρνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή για θέματα εθνικής σημασίας έχει ευθύνη και ισχύ να νομοθετεί αυτό που ο λαός του έχει δώσει εντολή. Έχετε ενημερωθεί πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο που έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε και ενώ έχει συμφωνηθεί με τους γείτονες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κα Αναγνωστοπούλου. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια δεν «πρέπει να υπάρχει πλειοδοσία σε αυτά τα θέματα».

Απαντώντας στον Γιώργο Κουμουτσάκο, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού «έχει τοποθετηθεί για τις προκλητικές δραστηριότητες Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδίως στην κυπριακή ΑΟΖ, εμμένοντας στην τήρηση διεθνούς δικαίου, συνθηκών και συνομιλιών».

Κατά την ίδια, επιλογή της χώρας μας διαχρονικά είναι η ειρήνη και «σε αυτό το δόγμα προσπαθεί να φέρει τη γείτονα χωρίς σε καμία περίπτωση να δείχνει ότι δεν έχει και ικανότητα αποτροπής».

Φωτογραφία: Intimenews.gr