Η Ρένα Δούρου «επιστρέφει» στο Μάτι

Η Ρένα Δούρου «επιστρέφει» στο Μάτι

Στο Μάτι «επιστρέφει» η Ρένα Δούρου μέσω... προεκλογικού σποτ με την ίδια να μιλά και να καταγγέλλει όσους άσκησαν κριτική και πίσω της να ξεπηδούν οι φλόγες. Προειδοποιώντας για το κακό που μπορεί να ξαναέρθει επιρρίπτοντας ευθύνες στην κλιματική αλλαγή και στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης ζητά εκ νέου την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Αττικής για το αθόρυβο έργο της.

Δηλώνει δε ότι για να αποφευχθούν νέες εκατόμβες θυμάτων όπως αυτή της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι η των πλημμυρών στη μάνδρα με τους 25 νεκρούς που «έκατσαν ως στραβή βάρδια της» προωθείται το μέτρο της επικοινωνίας.

Αναλυτικότερα, στο προεκλογικό της σποτ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων πως «όταν έριξαν το φταίξιμο σε μένα για το Μάτι έμεινα σιωπηλή» και πως αρνήθηκε «να κοιμάται ήσυχη τα βράδια» και η ίδια προτίμησε να επικεντρωθεί στο έργο της και στην περίθαλψη των θυμάτων.

Εν συνεχεία, επισημαίνει πως το πότε θα ξεσπάσει η επόμενη φωτιά «εξαρτάται από δυνάμεις ανώτερες από εμάς». «Οι σφοδρές κλιματικές αλλαγές μπορούν και θα προκαλέσουν περισσότερες τέτοιες πυρκαγιές σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί», προσθέτει και ότι την επομένη θα είναι προετοιμασμένη για αυτές, χρησιμοποιώντας το πιο σημαντικό εργαλείο, την επικοινωνία, που θα σώσει ζωές.