«Η ψυχραιμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία»

«Η ψυχραιμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αυτονόητο πως δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να ανεχτούμε παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κι εκείνα που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις.

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι στόχος της Ελλάδας είναι να επιδιώξει σχέσεις ειρήνης και καλής γειτονίας, αλλά πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. «Δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει και να μας προκαλούν, δεν εφησυχάζουμε αλλά επαγρυπνούμε», υπογράμμισε με νόημα και προειδοποίησε ότι «η ψυχραιμία μας και η διάθεσή μας για ειρηνική επίλυση δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία»! Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της Ελλάδας είναι να μπουν σε άλλη φάση οι σχέσεις των δύο χωρών, «αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς». «Θα επιδείξουμε νέους διαύλους. Περιμένουμε έμπρακτες αποδείξεις κι από πλευρά της ότι θέλει το ίδιο», σημείωσε.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε επίσης τους πέντε άξονες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

- Εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού

- Αναδιοργάνωση δομής Ενόπλων Δυνάμεων – με σταθερό πλαίσιο σταδιοδρομικής εξέλιξης ώστε αυτή γίνεται αξιοκρατικά

-  Εκσυγχρονισμός υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τις προμήθειες

- Ενίσχυση εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας

- Αναβάθμιση στρατιωτικής εκπαίδευσης

Κλείνοντας ο ίδιος έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων. Είπε συγκεκριμένα: « Έχουμε το κρίσιμο πατριωτικό καθήκον να φροντίσουμε ένα ξίφος. Το ξίφος της Ελλάδας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της. Είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή! Και αν σε καιρό ειρήνης το ξίφος είναι στο θηκάρι, σε ταραγμένους καιρούς, όταν το χέρι έρχεται στη λαβή, τότε το ξίφος πρέπει να είναι ακονισμένο, κοφτερό και αστραφτερό».


...

[Message clipped] View entire message