Η πρώην γραμματέας του Φρουζή διαψεύδει τους κουκουλοφόρους μάρτυρες

Η πρώην γραμματέας του Φρουζή διαψεύδει τους κουκουλοφόρους μάρτυρες

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με το καλημέρα στην κατάθεσή της ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει κάτι για δωροδοκία πολιτικών προσώπων.

«Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου για πολιτικά πρόσωπα, δεν ήταν η αρμοδιότητά μου», ξεκαθάρισε η Μαρία Μαραγγέλη, ενώ ερωτηθείσα ξεχωριστά για κάθε πρόσωπο (Α. Γεωργιάδη, Δ. Αβραμόπουλου κλπ) η απάντησή της ήταν αρνητική.

«Όχι» επαναλάμβανε η ίδια και μάλιστα στο ερώτημα αν έχει δει ποτέ βαλίτσες (για δήθεν… τροχήλατες κατηγορούνταν ο Α. Σαμαράς) απάντησε και πάλι ορθά κοφτά «όχι». Τόνισε, πάντως, ο Κ. Φρουζής κρατούσε τη μαύρη τσάντα του.

- Θ. Πλεύρης: Βαλίτσες είδατε;

- Μ. Μαραγγέλη: Ο Φρουζής κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα samsonite με ροδάκια. Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis για τον Α. Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ποτέ δεν ήταν στην αρχική της κατάθεση, αλλά μόνο στις διευκρινιστικές καταθέσεις. Σύμφωνα με την κυρία Μαραγγέλη έχει εξεταστεί τον Οκτώβριο του 2017 και στις αρχές του 2018, ωστόσο ποτέ δεν έχει καταθέσει στο εξωτερικό.

«Γνωρίζετε κάτι για δωροδοκία του Δ. Αβραμόπουλου», την ρώτησαν με την ίδια να απαντά: «Όχι δεν ήταν ο τομέας μου των εμβολίων». Σε ότι αφορά, δε, τις συναντήσεις του κ. Φρουζή με τον Γ. Στουρνάρα τις επιβεβαίωσε, διευκρινίζοντας όμως ότι έγιναν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Κ. Φρουζή.

Αναφορικά με τον Α. Λοβέρδο τόνισε πως ο κ. Φρουζής τον συνάντησε παραπάνω από μια φορά. «Θυμάμαι που μου έλεγε να κλείσω ραντεβού», σημείωσε και ανάφερε ότι όντως έγινε ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, την ημερομηνία του οποίου δεν θυμόταν.

Διαβάστε ακόμα:

Προανακριτική: Ώρα Μαραγγέλη και Δεσταμπασίδη