Η προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και η σύνδεση του  ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα

Η προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα και δεν έδειξε να θέλει να μασήσει τα λόγια του. Ο λόγος για το Μέγαρο Μαξίμου που ελάχιστες ώρες μετά την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη έβγαλε ανακοίνωση εναντίον των δραστών, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε “ακροδεξιούς τραμπούκους”.

“Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους” ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου καταδικάζοντας τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι εδώ ελάχιστοι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή της δημόσιας καταδίκης.

Φαίνεται όμως πως τη συγκεκριμένη τακτική η κυβερνητική πλειοψηφία δεν την υιοθετεί σε όλα τα περιστατικά βίας που καταγράφονται κατά καιρούς. Με άλλα λόγια καταδικάζει τη βία αλά καρτ, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα το γιατί, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό ελεύθερο το πεδίο για πολλές ερμηνείες.

Για παράδειγμα δεν υπήρξε καμία παρόμοια επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα έγιναν από τον Ρουβίκωνα στην Τήνο πριν από μερικές εβδομάδες ή για τα καταδρομικά χτύπηματα σε πρεσβείες ή δημόσιους οργανισμούς αλλά και σε φυσικά πρόσωπα.

Η επιλεκτική αυτή στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει μπει εδώ και καιρό στο “γαλάζιο” ραντάρ. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα θέλησε να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δική του εξήγηση για την αφωνία της κυβέρνησης στη δράση της συγκεκριμένης ομάδας.

“Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας είναι  αρεστός, στην κυβέρνηση γιατι προέρχεται απο την ίδια ιδεολογική μήτρα.

Στην Τήνο ένας δήμαρχος σε συνεργασία με την  αστυνομία και τον λιμενάρχη συνέλαβε μέλη του ρουβικωνα. Στην Αθήνα  που είναι γεμάτη διμοιρίες ΜΑΤ, ο Ρουβικωνας παρελαύνει με προκλητική ανοχή της υγείας του υπουργείου” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε όμως μόνο στο επίπεδο των διαπιστώσεων. Πήγε ένα βήμα παραπέρα, απευθύνοντας προειδοποίηση στον πρωθυπουργό ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

“Ας είμαστε προσεκτικοί οταν μιλάμε για βία. Ο ακραίος και διχαστικός λόγος εχει αντανάκλαση στους πολίτες και όσο πάμε για εκλογες παροτρύνω  τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτή την πολιτική” προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνεργάτες μάλιστα του προέδρου της ΝΔ σημείωναν στο liberal.gr πως ο κ. Τσίπρας είναι ικανός για όλα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, θέλοντας με τη φράση αυτή  να τονίσουν πως δεν αποκλείουν τη δημιουργία τεχνητής έντασης από κυβερνητικής πλευράς με στόχο τον απροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Το μήνυμα πάντως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε φαίνεται να  είχε ως μοναδικούς αποδέκτες την κυβέρνηση αλλά και το εσωτερικό του κομματός του.

“Ας φερθεί ο κ. Τσίπρας υπεύθυνα. Αυτό αποτελεί  και παρότρυνση στα δικά μας στελέχη, να αποφύγουν εκφράσεις καφενείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος εμμέσως στα όσα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αργους Δημήτρης Καμπόσος, επικροτώντας ουσιαστικά την επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη.

Μία ανάρτηση πάντως που ο κ. Καμπόσος αμφισβήτησε ότι την έκανε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το λογαριασμό του το διαχειρίζεται συνεργάτης του. Παρόλαυτα ο δήμαρχος Αργους έχει κληθεί για εξηγήσεις στην οδό Πειραιώς από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.