Η Παπακώστα ήθελε την σύσταση Κ.Ο. και με χρυσαυγίτες βουλευτές- «Όχι» από Θεοχάρη

Η Παπακώστα ήθελε την σύσταση Κ.Ο. και με χρυσαυγίτες βουλευτές- «Όχι» από Θεοχάρη

Τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους ανεξάρτητους βουλευτές ζήτησε η Κατερίνα Παπακώστα με επιστολή της προς τον Νίκο Βούτση. Μάλιστα, σε αυτή συμπεριλαμβάνει και τους προερχόμενους από την Χρυσή Αυγής και δη τον Κ. Μπαρμπαρούση ο οποίος διεγράφη για να μην έχει νομικές συνέπειες το κόμμα από το παραλήρημά του όπου καλούσε σε πραξικόπημα.

Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατία στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητά να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, αφού το όριο των 10 βουλευτών που θέτει ο Κανονισμός της Βουλής έχει εκπληρωθεί. Ωστόσο επειδή ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι «δέκα», τελικά η πρότασή της έπεσε στο κενό. Μολονότι εμφανιζόταν σίγουρη ότι άπαντες θα πουν το πολυπόθητο -για την ίδια- «ναι», ο Χάρης Θεοχάρης της χάλασε τα σχέδια. Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια τέτοια πρόταση. «Παρά το γεγονός ότι ο  Κανονισμός της Βουλής δίνει  δυνατότητα σύστασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.  Δε θα έδινα ποτέ τη συναίνεσή μου, ούτε θα συμμετείχα σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν  τη Δημοκρατία. Το θεωρώ το ελάχιστο χρέος μου απέναντι στον όρκο πίστης που έδωσα προς το Σύνταγμα», τόνισε χαρακτηριστικά, εκθέτοντας την πρώην βουλευτή της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Παπακώστα επιθυμούσε ως ανεξάρτητη να έχει τα προνόμιά των υπόλοιπων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, όπως την σειρά και τον χρόνο ομιλιών στην Ολομέλεια,  την παροχή γραφείων εντός του Μέγαρο, αλλά και μερικών έξτρα συνεργατών.

Αλέξανδρος Διαμάντης