Η ΝΔ προειδοποιεί ότι είναι θέμα χρόνου να εγερθεί ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας

Η ΝΔ προειδοποιεί ότι είναι θέμα χρόνου να εγερθεί ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Καμπανάκι ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει η όρεξη στους Σκοπιανούς για δημιουργία δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας χτύπησε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

«Είναι ζήτημα χρόνου. Το "Ουράνιο Τόξο'' στη Φλώρινα το διεκδικεί ήδη. Θα τα πληρώσετε όλα», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, με τον Νίκο Βούτση να την καλεί να ανασκευάσει. Η ίδια, πάντως, αρνήθηκε να το κάνει επισημαίνοντας ότι αναφέρθηκε στο ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου του σλαβόφωνου κόμματος «Ουράνιο Τόξο» στο Ξινό Νερό Φλώρινας για τη διδασκαλία της μακεδονικής στα ελληνικά σχολεία και στη διεκδίκηση αναγνώρισης εθνικής μακεδονικής μειονότητας από τη χώρα μας.  

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης συνηγόρησε στα περί αλυτρωτισμού. «Ο συνδυασμός παραχώρησης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας οδηγεί μοιραία σε αλυτρωτισμό για δήθεν μακεδονική μειονότητα και ανοίγει ο δρόμος για διεκδικήσεις κι αλυτρωτισμούς», υπογράμμισε ενώ προειδοποίησε ότι όσο κι αν κανείς εθελοτυφλεί θα το βρούμε μπροστά μας αναμφισβήτητα.

Απαντώντας η, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου επιχείρησε να αντιστρέψει τα πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγόρησε για «μεγάλο ατόπημα» και σχολίασε δηκτικά: «μας κατηγορούν δηλαδή για μία άθλια συναλλαγή σαν αυτές μάλλον που ξέρουν πολύ καλά πώς γίνονται. Μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».