Η ΝΔ φέρνει στην «Ώρα του πρωθυπουργού» το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια

Η ΝΔ φέρνει στην «Ώρα του πρωθυπουργού» το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια

Στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία τη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 σχετικά με τα πανεπιστήμια, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σημείωσε πως στόχος της ΝΔ είναι να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου θέματος καθώς θεωρεί ότι η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είναι ώριμο αίτημα στην κοινωνία.

Στην Πειραιώς εκτιμούν πως το ζήτημα των μη κρατικών Πανεπιστημίων αποτελεί σημαντικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί, δεδομένου ότι χιλιάδες νέοι επιλέγουν ιδιωτικά Πανεπιστήμιο του εξωτερικού στερώντας από την οικονομία της χώρας έσοδα

Σημειώνεται ότι χθες, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ θα επιμείνει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 μέχρι τέλους.

Απευθυνόμενος προς τον Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τονίσει: «Αν κάποιος όπως εσείς κι εγώ εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, γιατί τους στερούμε αυτό το δικαίωμα στο Πανεπιστήμιο; Γιατί με τη στάση σας σήμερα συναινείτε στο να φεύγουν από την πατρίδα μας δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά για να σπουδάσουν στο εξωτερικό σε ιδιωτικά πανεπιστήμια; Και στερείτε από την οικονομία μας πολύτιμα έσοδα. Και γιατί τελικά η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διατηρεί το κρατικό μονοπώλιο στην εκπαίδευση όταν αυτό έχει καταργηθεί ακόμα και στη Βόρειο Κορέα».