Η Μ.Σπυράκη καλεί τους ΑΝΕΛ να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση

Η Μ.Σπυράκη καλεί τους ΑΝΕΛ να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κάλεσε την κυβέρνηση «και ειδικά τον μικρό εταίρο της», να προκαλέσουν εκλογές πριν την αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και συγκεκριμένα στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή, η κα. Σπυράκη ξεκαθάρισε πως «η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία στο Κοινοβούλιο είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση» και συνέχισε λέγοντας πως «κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η συμφωνία δεν ισχύει και δεν παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή που αλλάξει το Σύνταγμα».

 «Δεν μπορούμε να δεχτούμε την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας. Ο κ. Καμμένος οφείλει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση», επεσήμανε.

«Η ΠΓΔΜ δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και εξήγησε: «Αυτή η χώρα είναι πολύ πίσω σε αυτό που θέλουμε για να πάρει ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Τα κριτήρια της Κοπεγχάγης είναι κριτήρια καρδιάς. Καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει έκπτωση σε αυτά».