Η Λ. Κονιόρδου παραδέχεται «έλλειμμα συνεννόησης» για το φιάσκο με την Αμφίπολη

Η Λ. Κονιόρδου παραδέχεται «έλλειμμα συνεννόησης» για το φιάσκο με την Αμφίπολη

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, απέδωσε το φιάσκο με την Αμφίπολη σε «έλλειμμα συνεννόησης».

Σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Αραμπατζή σχετικά με την απόρριψη του φακέλου ένταξης της Αμφίπολης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020 από την ειδική υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε με νόημα: «Προφανώς, υπήρξε ένα έλλειμμα επικοινωνίας και έγκαιρης επαφής και γι' αυτό δημιουργήθηκε αυτή η απόρριψη. Όμως, εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε αυτό το λαμπρό έργο μαζί, σε συνεργασία, γιατί μόνο σε συνεργασία μπορούμε να το καταφέρουμε. Υπάρχει ένας ιστορικός ρόλος που όλοι αντιλαμβανόμαστε και πάνω απ' όλα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και οι ίδιοι άνθρωποι που και εσείς η ίδια παραδεχθήκατε ότι έχουν κάνει αυτά τα λαμπρά έργα».

Προανήγγειλε, πάντως, ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει και καινούργια συνάντηση, για να υπάρξουν τυχόν επιπλέον διευκρινίσεις που απαιτούνται, έτσι ώστε να προχωρήσει. «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αμέσως κινητοποιήθηκε στις 2-8-2017 σε κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων στην έδρα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπου δόθηκαν εκατέρωθεν διευκρινίσεις και καταγράφηκαν τα απαιτούμενα στοιχεία για την εκ νέου υποβολή της πρότασης με χρονικό ορίζοντα –κι εδώ ερχόμαστε στο χρονοδιάγραμμα- την 20η Σεπτεμβρίου 2017 που θα υπάρξει και καινούργια συνάντηση, για να υπάρξουν τυχόν επιπλέον διευκρινίσεις που απαιτούνται, για την οποία εργάζονται αδιαλείπτως και πυρετωδώς όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δηλαδή η Διεύθυνση Αναστήλωσης, η Διεύθυνση Συντήρησης μαζί με την αρμόδια διαχειριστική αρχή του Υπουργείου», τόνισε.

Από την πλευρά της η κυρία Αραμπατζή μίλησε για συστηματική εγκατάλειψη εδώ και δυόμισι χρόνια και υπενθύμισε τις «αλήστου μνήμης δηλώσεις του κ. Ξυδάκη, του προκατόχου σας, ότι η ανασκαφή της Αμφίπολης είναι σαν όλες τις άλλες ανασκαφές, ότι είναι Χόλιγουντ, ότι δόθηκαν υπέρμετρες χρηματοδοτήσεις και άλλες τέτοιες πραγματικά ανακριβείς δηλώσεις».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία SOOC

Διαβάστε ακόμα:

- Όλγα Κεφαλογιάννη: Το Υπουργείο Πολιτισμού αρκείται σε λόγια και αποτυχίες για την Αμφίπολη