Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα

Για ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη κάνουν λόγο σε άρθρο τους οι Financial Times, επισημαίνοντας τη μείωση φορολογίας για τις επιχειρήσεις και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. «Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Συνεχίζοντας, ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας σημειώνει την ύπαρξη λόγων για «ήπια» αισιοδοξία για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές του Ιουλίου έδωσαν μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη ΝΔ, ένα κόμμα που δεσμεύτηκε υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη σε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, δημοσιονομικής υπευθυνότητας και διοικητικού εκσυγχρονισμού.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση ήρε τα capital controls, που επιβλήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια, τα 10ετή ομόλογα της Ελλάδας βρέθηκαν σε ιστορικό χαμηλό και η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000.

Οι FT τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές του για αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα, ο οποίος συνιστά πηγή προφανούς ανησυχίας για ξένους πιστωτές και επενδυτές.