Η Κυβέρνηση κατηγορεί τα ΜΜΕ για «επικοινωνιακή τυμβωρυχία»

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, 16:40
-A +A
Η Κυβέρνηση κατηγορεί τα ΜΜΕ για «επικοινωνιακή τυμβωρυχία»

Με επίθεση κατά των Μέσων Ενημέρωσης επιχειρεί η κυβέρνηση να αμυνθεί έναντι της σκληρής κριτικής που δέχεται από παντού και κυρίως από τους ίδιους τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται και επισήμως η στροφή ως προς το αφήγημα σχετικά με το αν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε το βράδυ της Δευτέρας για την ύπαρξη νεκρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την πρωινή, εν κρυπτώ, επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μάτι που προκάλεσε την οργή του κόσμου και έντονες αντιδράσεις, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία επιτέθηκε στο Μέσα Ενημέρωσης δείχνοντας ότι και στην περίπτωση της εθνικής τραγωδίας, όπου ήδη έχουν χαθεί 88 άνθρωποι, αναζητεί εχθρούς.

Κατηγορώντας τα Μέσα Ενημέρωσης για «επικοινωνιακή τυμβωρυχία» υποστήριξε πως όσοι ασχολούνται με τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής κινούνται από «πολιτική σκοπιμότητα», ενώ σημείωσε πως δεν υπήρξε πρόθεση να κρύψουν τους νεκρούς.

Επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος, όπως νωρίτερα είχαν πράξει οι Πάνος Σκουρλέτης και Χρήστος Σπίρτζης, πως υπήρξε ενημέρωση για νεκρούς αλλά οι πληροφορίες ήταν ανεπιβεβαίωτες, καθώς και ότι όταν υπήρξε η επιβεβαίωση έγιναν ανακοινώσεις από τον ίδιο, έδειξε πως το νέο αφήγημα, μετά το σάλο των αποκαλύψεων θα κινείται σε αυτό το επίπεδο.

Επιμένοντας όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για νεκρούς πριν τη σύσκεψη προκάλεσε νέα ερωτήματα. Και αυτό διότι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που έκαναν τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει από το εξωτερικό σημείωσε πως το έπραξε διότι τη Δευτέρα η κατάσταση προαιώνιζε μια δύσκολη νύχτα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση για την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη εξεδόθη στις 9 το βράδυ περίπου, ενώ οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες αλλά και οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί, μαζί με τον ίδιο τον αρχηγό της πυροσβεστικής έχουν δηλώσει πως το φαινόμενο ολοκληρώθηκε ως προς την καταστροφική του μανία λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ.

Επιπλέον, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η έμπρακτη πολιτική ευθύνη συνίσταται στη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των ζημιών και τη διόρθωση των οικιστικών στρεβλώσεων στο Μάτι και αλλού, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον, επισημαίνοντας ότι οι παραιτήσεις στοχεύουν σε επικοινωνιακού τύπου αποσυμπίεση.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημέρωσε πως έχει συγκροτηθεί ομάδα υπό τον Χριστόφορο Βερναρδάκη η οποία εξετάζει της δυνατότητας που υπάρχουν σε σχέση με τα διεθνή πρότυπα, ωστόσο αρνήθηκε πως η απόφαση πάρθηκε λόγω επιχειρησιακών λαθών κατά τη διαχείριση των πυρκαγιών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα