Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία για τις τοποθετήσεις στον ΟΟΣΑ, αλλά την πήρε πίσω

Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία για τις τοποθετήσεις στον ΟΟΣΑ, αλλά την πήρε πίσω

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μια ύποπτη τροπολογία που αλλάζει τα κριτήρια στις τοποθετήσεις προσωπικού στον ΟΟΣΑ  κατέθεσε στη Βουλή κυριολεκτικά  πέντε λεπτά πριν ψηφιστεί νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας! Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν τόσο έντονες και μάλιστα ο επισπεύδον Υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας δεν γνώριζε καν τι άλλαζε η ρύθμιση!

Ως εκ τούτου, ο κ. Πιτσιόρλας αναγκάστηκε να την αποσύρει, λέγοντας ότι θα έρθει εκ νέου είτε αύριο είτε μεθαύριο.

Το ζήτημα ήγειρε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διαβλέποντας ότι πιθανότατα θα είναι «ρουσφετάκια του ΣΥΡΙΖΑ»! «Φέρνει ο υπουργός μία τροπολογία καις μας ζητάτε να τη διαβάσουμε και να αποφασίσουμε ενώ λέει ο υπουργός είναι κάτι μικρά ζητηματάκια», δήλωσε αρχικά και ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Τάσο Κουράκη να την κάνει δεκτή.

«Στη χθεσινή Διάσκεψη Προέδρων τέθηκε το θέμα των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής και έχει ειπωθεί ότι θα ζητηθεί από Γραμματεία Κυβέρνησης να κατατίθενται από τις επιτροπές», είπε ο κ. Κουράκης ενώ ζήτησε από τον κ. Πιτσιόρλα να την αποσύρει.

«Δεν έχει καμιά ιδιαίτερη δυσκολία η τροπολογία αλλά δέχομαι όπως κι ο κ. Υπουργός να πάει αύριο. Πάντως ούτε πονηριά ούτε παγίδες ούτε φωτογραφίες υπάρχουν,  εκσυγχρονίζει τα τυπικά προσόντα, μη δημιουργούνται εντυπώσεις», προσέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

Φωτογραφία intime news