Η κυβέρνηση αναβάλει (προσωρινά) την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα την ΕΡΤ

Η κυβέρνηση αναβάλει (προσωρινά) την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα την ΕΡΤ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μετά το «όχι» στην κατ' αντιπαράσταση Κοτζιά – Καμμένου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί (τουλάχιστον προσωρινά) να ξεφύγει κι από έναν ακόμη σκόπελο. Εκείνον της συζήτησης για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ μετά και της δημόσιες καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία αποφάσισε να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία είχε προσκληθεί η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Και μπορεί η ημερήσια ατζέντα να ήταν ο οικονομικός απολογισμός, αλλά η πλειοψηφία είχε προετοιμαστεί για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση.

Ως δικαιολογία, η πλειοψηφία φέρεται να προβάλλει την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία είχε οριστεί για τις 12, ενώ η Θεσμών και Διαφάνειας στις 10 το πρωί. Από την πλευρά τους αρμόδιες πηγές της Νέας Δημοκρατίας δήλωναν μέχρι αργά το βράδυ άγνοια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πίσω από την αναβολή μια προσπάθεια της κυβέρνησης να στρίψει δια τους αρραβώνος, σε μια υπόθεση που φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ζήτημα.