Η «κοντή μνήμη» του Αλ. Τσίπρα και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Η «κοντή μνήμη» του Αλ. Τσίπρα και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Εχει αποφασίσει ότι θα επενδύσει στην πόλωση. Ο Αλέξης Τσίπρας σαν έτοιμος από καιρό είναι αμετακίνητος στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου κάποια στιγμή να επανέλθει στην εξουσία. Ο δρόμος αυτός, όπως καταγράφεται σε καθημερινή πλέον βάση, δεν είναι άλλος από το “φλερτ” με τον λαϊκισμό και με τους κάθε λογής “αγανακτισμένους”.  

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πάντως η συγκεκριμένη εξίσωση δεν είναι απλή αφού διαθέτει πλέον ένα στοιχείο που δεν πρέπει να ξεχνάει ούτε ο ίδιος : Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αντιθέτως έχει ασκήσει εξουσία και μάλιστα για μία ολόκληρη κυβερνητική θητεία. Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας όταν ασκεί κριτική για κάποιο θέμα θα πρέπει να θυμάται ότι και ο ίδιος έχει πολιτικό παρελθόν, άρα εκ των πραγμάτων θα έρχεται αντιμέτωπος με τις δικές του επιλογές ως πρωθυπουργός. 

Στην προκειμένη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκεί εναντίον της κυβέρνησης για την απαγόρευση των συναθροίσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μία πολιτική επιλογή από την πλευρά της Κουμουνδούρου με μάλλον προφανή στόχο, σε ένα προνομιακό αναμφίβολα πεδίο, για όλα τα κόμματα της αριστεράς. Το κακό για τον τέως πρωθυπουργό πάντως είναι ότι και σε αυτόν τον τομέα το πρόσφατο παρελθόν τον “κυνηγάει”.

Πιο συγκεκριμένα ήταν 14 Νοεμβρίου 2016, όταν η ΕΛΑΣ ανακοίνωνε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών για το  διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου λόγω της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα. Μια αντίστοιχη δηλαδή κίνηση με την σημερινή. Ποιά η διαφορά; Τότε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σήμερα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και να ήταν η μοναδική φορά που η ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε μία τέτοια επιλογή. Κανείς όμως τότε δεν είχε πει το παραμικρό. Γιατί άραγε... 

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρά τις σκληρές αντιδράσεις δε δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω σε τίποτα που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία. Επικαλούνται μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες και σχετικά δημοσκοπικά στοιχεία . Επικαλούνται ευρήματα ερευνών κοινής γνώμης, σύμφωνα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει υπέρ της ματαίωσης κάθε εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα διασποράς του ιού. 

“Κάθε βουλευτής έχει δώσει όρκο να φυλάττει το Σύνταγμα και τους νόμους. Εάν λοιπόν οι πολίτες υποχρεούνται να εφαρμόζουν τους νόμους οι βουλευτές έχουν ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση. Η ισονομία δεν προβλέπει εξαιρέσεις. Υπό τις παρούσες συνθήκες απαιτείται υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις” τονίζει στο liberal.gr συνομιλητής του πρωθυπουργού, απαντώντας με τον τρόπο αυτό και στις αιτιάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη. Στο πλαίσιο αυτό  ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήδη επικοινώνησε με τα κόμματα τις προηγούμενες ημέρες και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνομίλησε με τους αρχηγούς ώστε όλα τα μέλη του πολιτικού κόσμου να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να σταλεί το σωστό μήνυμα προς την κοινωνία.