Η γραβάτα του Τασούλα και το «πείραγμα» του Μητσοτάκη

Η γραβάτα του Τασούλα και το «πείραγμα» του Μητσοτάκη

Του Γιάννη Τρουπή

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της «άτυπης» κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στο Καβούρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές για το χαλαρό ενδυματολογικό στύλ και συμπλήρωσε ότι «ο μόνος εκτός κλίματος είναι ο Κώστας Τασούλας (ο οποίος φορούσε γραβάτα)».

Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε με το γνωστό του χιούμορ : «Αυτός ήταν ο στόχος μου κ. Πρόεδρε» προκαλώντας τα γέλια των βουλευτών και φτιάχνοντας ουσιαστικά το κλίμα για μια χαλαρή συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει “άτυπη συνεδρίαση” της ΚΟ στο Καβούρι, η οποία είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κάθε βουλευτή να εκφράσει τις απόψεις και τις θέσεις του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Μητσοτάκης θα ζητήσει αυξημένη προσοχή από όλους, προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς τους βουλευτές. Το Μέγαρο Μαξίμου δε θέλει ο δημόσιος διάλογος να τροφοδοτείται από παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ , οι οποίες θα περνάνε τα λάθος μηνύματα ειδικά στο μεταναστευτικό ζήτημα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στις τοπικές κοινωνίες.