Η φράση αίνιγμα Μητσοτάκη και η προειδοποίηση στους επίδοξους «αντάρτες»

Η φράση αίνιγμα Μητσοτάκη και η προειδοποίηση στους επίδοξους «αντάρτες»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μόνο ως αδυναμία δε θα πρέπει να εκληφθεί η ειλημμένη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στο δρόμο της πόλωσης και του διχασμού, στον οποίο περπατά η κυβέρνηση. Μπορεί τόσο στην εναρκτήρια όσο και στην καταληκτική ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αφιέρωσε παραπάνω από 15 λεπτά και στις δύο μαζί στον Αλέξη Τσίπρα, όμως μία φράση ενώπιον των 5.000 συνέδρων αποδεικνύει ότι γνωρίζει πως τους επόμενες μήνες έρχεται «βρώμικος» πόλεμος από το Μέγαρο Μαξίμου εναντίον της ΝΔ.

Μία φράση που ουσιαστικά δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει την επόμενη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα είναι η προσφορά «άρτου και θεαμάτων» στους πολίτες με στόχο την μείωση της διαφοράς και με ορίζοντα τις εκλογές.

«Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

To πολιτικό unfair της περασμένης Παρασκευής, όπου ο πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα και ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη στο «γαλάζιο» συνέδριο είναι μόνο η αρχή εκτιμούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που περιμένουν αρκετά ακόμα επεισόδια στο πλαίσιο της κυβερνητικής τακτικής που ως κυρίαρχο στόχο έχει την αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην αποδρομή της η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να διχάζει με ψεύτικα διλήμματα. Θα κατασκευάζει εχθρούς. Θα εργαλειοποιήσει θεσμούς -όχι μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά ενδεχομένως και το Σύνταγμα. Θα επινοήσει σκάνδαλα. Θα κάνει καθημερινότητα τις συκοφαντικές διαβολές και τα βρώμικα χτυπήματα. Θα κατακλύσει με προπαγάνδα την κοινή γνώμη για να την παραπλανήσει έστω και την τελευταία στιγμή. Ο καθεστωτισμός της Κυβέρνησης θα φτάσει στα άκρα. Μάταιος ο κόπος τους» έχει ήδη επισημάνει εδώ και μερικούς μήνες ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στους στενούς του συνεργάτες πως θα απαντάει σκληρά όταν το κρίνει αναγκαίο.

Λίγες μέρες πάντως πριν μπει η νέα χρονιά που θα φέρει μαζί της και κάλπες, ο πρόεδρος της ΝΔ για πρώτη φορά δημόσια και μάλιστα από το βήμα του συνεδρίου εμμέσως πλην σαφώς έκανε την πρόβλεψη ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο μαζί με τις ευρωπαικές και περιφερειακές εκλογές.

«Πιθανώς, μάλιστα, να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή. Μάταιος κόπος» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε και επισήμως το κόμμα σε διάταξη εκλογικής μάχης:

- Αποκάλυψε ότι θα εισηγηθεί στην πολιτική επιτροπή την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα μέχρι και τις εκλογές, το οποίο αποτελεί αναμφίβολα ψήφο εμπιστοσύνης στο βουλευτή Ηρακλείου.

- Ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του 2019 θα αρχίσει η δημοσιοποίηση των γαλάζιων ψηφοδελτίων για τις εθνικές και τις ευρωεκλογές. Η αρχή θα γίνει μάλιστα στις 10 Ιανουαρίου, όταν και θα ανακοινωθούν δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευτούν για πρώτη φορά.

- Έκανε «άνοιγμα» σε ψηφοφόρους και άλλων δημοκρατικών κομμάτων.

«Απευθύνομαι στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Αίσθηση πάντως έκανε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη που εμπεριείχε σαφή στοιχεία προειδοποίησης προς όλους όσοι θελήσουν να διεκδικήσουν δήμους της χώρας, κόντρα στην επίσημη στήριξη της ΝΔ. Μία προειδοποίηση με φόντο τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

«Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Και όλες μαζί οι δυνάμεις μας, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών» τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΝΔ.