7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η Φ. Γεννηματά ζητά... χαμηλούς τόνους με επίθεση κατά του Κυρ. Μητσοτάκη

Η Φ. Γεννηματά ζητά... χαμηλούς τόνους με επίθεση κατά του Κυρ. Μητσοτάκη

Για την ανάγκη χαμηλών τόνων και όχι «κοκορομαχιών» μίλησε η Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας όμως ταυτόχρονα προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επαναλαμβάνοντας την ρητορική περί αποτυχίας ως προς τη διαχείριση της πανδημίας με αναφορές που κινούνται στη σφαίρα της καταστροφολογίας κινήθηκε στη γραμμή που ακολουθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση και διά του προέδρου της Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που μιλούσε για την ανάγκη συνεννόησης, κατηγορούσε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «τα πράγματα δεν είναι καλά έχετε αποτύχει» χαρακτηρίζοντας τα Lockdown «αχρείαστα» και αποτυχημένα παρά το γεγονός πως και οι επιστήμονες δηλώνουν πως αν δεν είχαν ληφθεί τότε θα είχε χαθεί έλεγχος.

«Οδηγήσατε το ΕΣΥ σε βαθύ κόκκινο, τις οικογένειες σε κατάθλιψη» είπε μιλώντας για την ανεργία και υποστηρίζοντας πως οδηγήθηκε η αγορά και η οικονομία «σε αργό θάνατο». «Διχάσατε τους επιστήμονες» είπε ενώ υποστήριξε πως για το χαμηλό ποσοστό των υγειονομικών ευθύνεται η κυβέρνηση ενώ μπήκε στην ίδια λογική με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη διάθεση χρημάτων στα ΜΜΕ.

Αν και αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως δεν έχει το δικαίωμα όπως και ο Πρωθυπουργός «να μας γυρίσετε πίσω στις εποχές που οι φωνές της λογικής πνίγονταν» έδειξε πως οι υψηλοί τόνοι αποτελούν μέρος της πολιτικής του ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και σε σειρά προτάσεων που κατά την τοποθέτησή της θα συνεργήσει στην αντιμετώπιση της διαχείρισης της πανδημίας, μίλησε για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και ζήτησε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.