Η επίθεση στο σπίτι της Σακελλαροπούλου και η στήριξη Κουφοντίνα από ΣΥΡΙΖΑ

Η επίθεση στο σπίτι της Σακελλαροπούλου και η στήριξη Κουφοντίνα από ΣΥΡΙΖΑ

Οι οπαδοί του αρχιεκτελεστή της 17Ν έφτασαν μέχρι την κατοικία της Προέδρου της Δημοκρατίας για να απαιτήσουν ικανοποίηση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα να μεταφερθεί σε φυλακή της αρεσκείας του. Η επίσημη στήριξη του από κοινοβουλευτικό κόμμα και, μάλιστα, της αξιωματικής αντιπολίτευση έχει αποθρασύνει τους υμνητές της τρομοκρατίας. Πολύ δε περισσότερο οι επώνυμες εκκλήσεις προς την Κ. Σακελλαροπούλου από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σκηνικό που στήνεται το τελευταίο διάστημα δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τις εξελίξεις. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν ενυπόγραφο αίτημα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας την απεργία πείνας.

Ικανοποιώντας το αίτημα του με επίκληση του κράτους δικαίου, που ο ίδιος ο πολλάκις καταδικασμένος σε ισόβια για 11 δολοφονίες αρνείται να αποδεχθεί όπως αρνείται να δηλώνει μετανοημένος για τις πράξεις του.

Ξεπερνώντας το γεγονός πως σύμφωνα με την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές το αίτημα μεταφοράς σε φυλακή της αρεσκείας του δεν ανταποκρίνεται στους υφιστάμενους νόμους αλλά και ότι δεν τίθεται θέμα αντεκδίκησης, η στήριξη που παρέχεται σε συνδυασμό με την προσπάθεια εμπλοκής και της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρώτου θεσμού της χώρας δηλαδή, άνοιξε την όρεξη στους οπαδούς που έφτασαν στο σπίτι της κ. Σακελλαροπούλου.

Τα ενυπόγραφα αιτήματα για παρέμβαση έφεραν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο επίκεντρο ενός παιχνιδιού που έχει στηθεί και που επιδιώκει να εμπλακούν όλοι οι θεσμοί, στοχοποιώντας όμως επί της ουσίας τους εκπροσώπους τους.

Η επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, οι απειλές κατά της Σοφίας Νικολάου, γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής, οι απειλές και επιθέσεις σε Μέσα Ενημέρωσης δείχνουν ότι οι υμνητές της 17Ν και των τρομοκρατικών της ενεργειών δεν θα σταματήσουν. Τουλάχιστον όσο ο πολιτικός κόσμος δεν τάσσεται εναντίον τους.

Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και η δήλωση αυτή αφορά όλες τις περιπτώσεις. Το σκηνικό που διαμορφώνεται όμως προκαλεί προβληματισμό, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που προστίθενται σ’ αυτό τόσο οι κινητοποιήσεις για τα ΑΕΙ, οι οποίες επίσης υποδαυλίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει επισήμως ζητήσει να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την φύλαξη επισήμως, όσο και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί σχετικά με τους βιασμούς ανηλίκων από μερίδα στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φίλα προσκείμενων σε αυτήν Μέσα Ενημέρωσης.