Η επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στην Ολυμπία και τα fake news

Η επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στην Ολυμπία και τα fake news

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κινήθηκε με σοβαρότητα και σωφροσύνη κατά την επίσκεψη επιβατών συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στην αρχαία Ολυμπία και επαινέθηκε γι’ αυτό. Προφανώς αυτό ενόχλησε την αντιπολίτευση και κάποια μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν πόλεμο λάσπης με συκοφαντίες.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είχε σε προηγούμενο ταξίδι του, μέσα στον Φεβρουάριο, ταξιδιώτη φορέα του κορονοϊού, άρα η υπουργός που «ξενάγησε» τους επισκέπτες του, όπως λένε, έβαλε σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στον αρχαιολογικό χώρο και στα μουσεία της αρχαίας Ολυμπίας. Ας πούμε κατά πρώτον ότι η Λίνα Μενδώνη δεν ξενάγησε, φυσικά, τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, καθώς εκείνες τις ώρες είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες και έκανε αυτοψίες στους χώρους του υπουργείου Πολιτισμού με την έφορο αρχαιοτήτων Ερωφίλη Κόλια.

Τι πραγματικά έγινε την 1η Μαρτίου και διαστρεβλώθηκε τερατωδώς; Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε προγραμματισμένες συναντήσεις στη βρετανική πρωτεύουσα. Όμως, πληροφορήθηκε τις κινήσεις κάποιων συνδικαλιστών, που συντάσσονταν με όσους ήθελαν να ματαιωθεί ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο επειδή θα ερχόταν από τη Γένοβα. Η ανησυχία για τον κορονοϊό είναι θεμιτή, αλλά δεν είναι δυνατόν να καθορίζει την πολιτική ενός κράτους. Εν προκειμένω, οι διοικητικές αρχές της περιφέρειας επέμεναν πως έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ελέγχου. Όπως αποδείχθηκε, ελήφθησαν όντως.

Η Λίνα Μενδώνη αποφάσισε, λοιπόν, να κατέβει στην αρχαία Ολυμπία ώστε να ακούσει το προσωπικό και να φροντίσει να επιλυθεί το θέμα. Άλλωστε, είχε και άλλες δουλειές να κάνει, ενόψει της προετοιμασίας για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και όλων όσα θα γίνουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έσπευσε, και όλα πήγαν καλά. Καμιά ανησυχία για τον κορονοϊό δεν εκφράσθηκε από εργαζόμενο. Όλοι τη διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει; «Όλοι όσοι έχει πιστοποιηθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην περιοχή της Ηλείας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, είναι ταξιδιώτες από τους Αγίους Τόπους ή πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με αυτούς.

Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία επιχειρείται από συγκεκριμένα Μέσα, στερείται οποιουδήποτε ψήγματος αληθείας. Επισημαίνεται ότι, την ώρα του κατάπλου του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο, ήταν παρόντες εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ και της αρμόδιας υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της περιοχής.

Είναι απαράδεκτο, τα συγκεκριμένα Μέσα να εκμεταλλεύονται την ευαισθησία και τη διάχυτη ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επιφυλάσσεται για την άμεση άσκηση των νομίμων ένδικων μέσων εναντίον όσων δημιουργούν και αναπαράγουν fake news.

Το ψευδές του επιχειρήματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, κανείς και προσωπικά η Λίνα Μενδώνη, δεν θα διακινδύνευε την υγεία οποιουδήποτε πολίτη, της οικογένειάς της, του περιβάλλοντός της, όπως και τη δική της υγεία.»