Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν θα αφιερώσουμε ενέργεια να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν θα αφιερώσουμε ενέργεια να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Το στίγμα των προθέσεών του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ενώ δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στον Αλ. Τσίπρα δείχνοντας ότι προτάσσει την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Γυρνώντας την πλάτη στην πόλωση και τον διχασμό δήλωσε ότι «η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της» προσθέτοντας πως ζητούμενο πλέον είναι οι προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Προκάλεσε συζητήσεις και ερωτηματικά. Η χθεσινή ημέρα και η παρουσίαση των 42 μελών του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μία σκληρή και ευθεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά.

Ήταν μία πολύ καλή αφορμή για να σχολιάσει τα πολλά θέματα που κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα και καταδεικνύουν τις δύσκολες ώρες που περνά ο κ. Τσίπρας στη διακυβέρνηση του τόπου. Και δεν είναι και λίγα σε όλους τους τομείς

Και όμως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιέλαβε ούτε μία αναφορά για τον κ.Τσίπρα, δεν αφιέρωσε ούτε ένα λεπτό από τα όσα είπε στα πεπραγμένα του Μεγάρου Μαξίμου. Τυχαίο; Όχι, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο liberal.gr. Μπορεί λοιπόν όλα τα φώτα της δημοσιότητας το βράδυ της Κυριακής στον “Ελληνικό Κόσμο” να ήταν στραμμένα πάνω στα μέλη του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως η σύντομη ομιλία του ουσιαστικά αποτέλεσε την ευκαιρία για να αποκαλύψει το στίγμα των επόμενων κινήσεων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία από το κείμενο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της λέξης “Τσίπρας” ήταν απολύτως σκόπιμη και με συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό. Σκόπιμα δεν υπήρξε καμία αναφορά στον πρωθυπουργό και στα “κακώς κείμενα” της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που ασφαλώς η άσκηση αντιπολίτευσης αποτελεί μάλλον εύκολο έργο, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και αδυνατεί μέχρι στιγμής να βρει ένα πολιτικό αφήγημα που θα τον πάει μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ήταν  ξεκάθαρη  πολιτική επιλογή μέσω της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε ότι έχει λάβει το μήνυμα των πολιτών. Μήνυμα σαφές που δείχνει  πως για την πλειοψηφία της κοινωνίας ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί ήδη παρελθόν. Για τους περισσότερους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρος του έχουν ξεπεραστεί και πως πλέον εκείνος στρέφει το βλέμμα του στην επόμενη μέρα.

Με άλλα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης “γυρνάει πολιτικά την πλάτη” στον Αλέξη Τσίπρα, προχωρώντας μπροστά, έχοντας ως μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα των πολιτών. «Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματα της» τόνισε προσθέτοντας πως «αυτό το οποίο περιμένει να ακούσει από μας είναι πως θα κάνουμε την ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Πως θα δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Πως θα προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις. Πως οι γειτονιές μας θα γίνουν πιο ασφαλείς. Πως θα τελειώνουμε με τους κουκουλοφόρους και τους Ρουβίκωνες που λυμαίνονται, σήμερα, τα δημόσια πανεπιστήμια και κάνουν τον βίο αβίωτο στο κέντρο της Αθήνας».

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στο χρόνο που απομένει μέχρι τις ευρωπαικές αλλά κυρίως τις εθνικές εκλογές στην αναζήτηση της θετικής ψήφου των πολιτών μέσα από την περιγραφή συγκεκριμένων πολιτικών και προτάσεων που θα απαντούν στα μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας. Ήδη προγραμματίζεται η παρουσίαση του “γαλάζιου” προγράμματος για το δημόσιο τομέα ενώ έχουν προηγηθεί ανάλογες παρουσιάσεις για τους τομείς της υγείας, της παιδείας και των υποδομών.

Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης “ανεβάζει στροφές” και εντείνει τις στοχευμένες επισκέψεις του σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο δίλημμα “σκληρή κριτική- θετικός λόγος” ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση να περπατήσει πάνω στη δεύτερη διαδρομή, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δε θα απαντά ότι εκείνος κρίνει απαραίτητο και μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, με τρόπο ιδιαίτερα σκληρό.