Κυριακή 5 Απριλίου 2020, 13:17

-A +A

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παράδειγμα για την επόμενη ημέρα»

Κυριακή 5 Απριλίου 2020, 13:17
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παράδειγμα για την επόμενη ημέρα»
-A +A

Τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα η επίτευξη στου στόχου για ελαχιστοποίηση των απωλειών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση που «η χώρα παραμείνει παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη τότε θα μπορεί να αναδειχθεί ως ένας ισχυρός προορισμός ασφάλειας και ψυχικής υγείας μετά την κρίση που πλήττει όλη την υφήλιο».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές θα έχει επίπτωση και στη νέα οικονομική μας αφετηρία για την επόμενη μέρα, ενώ στη συνέχεια εκτίμησε πως «αν παραμείνουμε μια χώρα - παράδειγμα, η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί ως ένας ισχυρός προορισμός ασφάλειας και ψυχικής υγείας για όλο τον κόσμο. Μπορεί να αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για τη χώρα στον πολύ δύσκολο κόσμο που θα ανατείλει μετά την κρίση του κορονοϊού».

Αναφερόμενος στην αυστηρότητα των μέτρων και την αποδοχή τους από τους πολίτες, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως «όλα αυτά γίνονται μέσα από μια διαδικασία δημοκρατικής πειθούς και της συνειδητής αυτοπειθαρχίας των πολιτών. Οποιοδήποτε κυβερνητικό μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία αν δεν το αγκαλιάσει η κοινωνία». Και επισημαίνει την ανάγκη πειθαρχίας στη λογική της ατομικής ευθύνης: «Οι Έλληνες στα δύσκολα βάζουμε τα δυνατά μας. Είμαστε κράτος και κοινωνία αλληλεγγύης. Αποδείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι, ότι μπορούμε να έχουμε πειθαρχία και αλληλεγγύη και δημιουργούμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης, κράτους, πολιτών. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο δίμηνο. Πολύ συνειδητά οφείλουμε να δείξουμε υπομονή και καρτερικότητα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε, τέλος, ειδική μνεία και στα προγράμματα σίτισης που χρηματοδοτεί το υπουργείο Εσωτερικών σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, καθώς και στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο έχει ενισχυθεί με 1.200 εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι «στην πραγματικότητα πλέον κάνουμε πράξη το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» με πολλές παράλληλες δράσεις που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα