«Η Ελ. Τουλουπάκη με προέτρεψε να καταθέσω για πολιτικά πρόσωπα»

«Η Ελ. Τουλουπάκη με προέτρεψε να καταθέσω για πολιτικά πρόσωπα»

Για προτροπή της Ελένης Τουλουπάκη να καταθέσει κατά πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Νοvartis έκανε λόγο ο Κώστας Φρουζής μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 προσθέτοντας πως από τη πλευρά της εισαγγελίας Διαφθοράς τέθηκε θέμα ευνοικής του μεταχείρισης. Μάλιστα ανέφερε πως στη συνάντηση που έγινε αντιλήφθηκε ότι «δεν εννοούσε αυτά που εννοούσα εγώ σαν αλήθεια, αλλά κάτι διαφορετικό».

Συγκεκριμένα, ο Κ. Φρουζής δημοσίως πλέον αναφέρθηκε στο θέμα της Novartis και των πιέσεων που δέχθηκε να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα τονίζοντας πως αυτό έγινε όταν εκλήθη από την Ελένη Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018, σε μια ολιγόλεπτη συνάντηση. Στην ίδια συνάντηση και αφού αρνήθηκε να μπει σε αυτή την διαδικασία η εισαγγελέας Διαφθοράς, όπως υποστήριξε, του ανέφερε  πως είχαν συγκεντρωθεί σημαντικά στοιχεία εις βάρος του, για αυτό θα ήταν επωφελές για τον ίδιον να καταθέσει.

Μάλιστα σε ερώτηση αν είχε ποτέ πρόσβαση στα εις βάρος του συγκεντρωθέντα στα οποία αναφερόταν η κα Τουλουπάκη, ο Κωνσταντίνος Φρουζής δήλωσε πως ουδέποτε είδε άλλο στοιχείο πέραν των καταθέσεων των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Πηγές προσκείμενες στην Εισαγγελία Διαφθοράς επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Τουλουπάκη επανέλαβαν  πως «ο κ. Φρουζής ως κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο χρόνος της συνάντησης αποκλείει να του προτάθηκε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας, καθώς είχε ήδη απαγγελθεί κατηγορία εναντίον του».

Εντύπως προκαλεί  το γεγονός πως ότι ως αιτιολογία της μη κλήσης του για κατάθεση αναφέρεται ότι προτιμήθηκε να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα με την διάταξη για την παράδοση του διαβατηρίου.