Το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητάει 1575 προσλήψεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητάει 1575 προσλήψεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές

Να μη διακοπεί η διαδικασία των προσλήψεων 1575 ατόμων για το πρόγραμμα «PHILOS», η οποία ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 και μέχρι τις 7 Ιουνίου είχαν προσληφθεί μόνο 147 διαφόρων ειδικοτήτων για τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, ζήτησε με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, αρκετές ημέρες μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tomanifesto.gr, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, έστειλε στις 20 Ιουνίου, δηλαδή εννέα ημέρες μετά την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος και την επίσημη διάλυση της Βουλής και μόλις δύο εβδομάδες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών της 7ης Ιουλίου, επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας την άδεια να συνεχιστεί η διαδικασία των προσλήψεων, η οποία και έχει παγώσει λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ αιτιολογεί το αίτημά του με το επιχείρημα ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και ανθρωπίνως αδύνατον να καλυφθούν, σημειώνοντας ακόμα πως και οι επιπλέον οι συνθήκες εργασίας τους είναι τέτοιες που μπορεί να οδηγήσουν πολλούς σε παραίτηση...

Επίσης επισημαίνει ότι ο κίνδυνος να καταρρεύσει η λειτουργικότητα του συστήματος είναι ορατός, «αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των υπόλοιπων επιτυχόντων του προγράμματος», διότι κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει... αύξηση του πληθυσμού λόγω της τουριστικής κίνησης καθώς και των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.