«Η δεξιά παράταξη κατέλυσε τη δημοκρατία»

«Η δεξιά παράταξη κατέλυσε τη δημοκρατία»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος ταυτίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τη χούντα με την Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, σε μια μονομαχία με τον Γ. Βρούτση στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τα νούμερα για τις εκκρεμείς συντάξεις, που η εφημερίδα Αυγή δήθεν διέψευσε, ο Δ. Τζανακόπουλος, τόνισε ότι ο κ. Βρούτσης είναι «λίγος» για να χαρακτηρίζει «φυλλάδα» την εφημερίδα «Αυγή», «που 70 χρόνια δίνει αγώνες για τη Δημοκρατία, όταν η παράταξή του (σ.σ. η δεξιά παράταξη) την κατέλυσε μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο»!

O Δ. Τζανακόπουλος πρότεινε στον Γ. Βρούτση να «πλύνει» το στόμα του όταν μιλάει για την Αυγή, προκαλώντας την παρέμβαση της προεδρεύουσας Σοφίας Σακοράφα. «Να προσέχει πως μιλάει ο Βρούτσης», επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Υπουργό Εργασίας να απαντά ότι δεν πέσει στο επίπεδο του Δ. Τζανακόπουλο.

Ωστόσο, αναρωτήθηκε πως μπορεί ο αρνείται ένας βουλευτής τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου. Αυτό το χαρακτήρισε «αδιανόητο», προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που ήρθαν στην Βουλή είναι στοιχεία που έδωσαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας όπως γίνεται σε κάθε υπουργείο όλα τα χρόνια.