Η απάντηση του Άγ. Συρίγου για τα περί «Σκοπίων»

Η απάντηση του Άγ. Συρίγου για τα περί «Σκοπίων»

Με μια μακροσκελή ανάρτηση σχολίασε ο Άγγελος Συρίγος τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του επειδή αποκαλεί «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» τη Β. Μακεδονία και τους κατοίκους της αντίστοιχα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι και ο ίδιος ο μηνυτής του αποκαλεί με πέντε διαφορετικούς τρόπους τους γείτονές μας...

Στο κείμενο του με τίτλο «Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες: η επιλεκτική αλαλία», ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα πως ο συνταξιούχος δικηγόρος ο οποίος του έκανε μήνυση αποκαλεί τους κατοίκους της γειτονικής χώρας «κάτοικους της Βόρειας Μακεδονίας, λαό της Β. Μακεδονίας, Σλαβομακεδόνες και εντός εισαγωγικών "Μακεδόνες" 3 φορές και "Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας" 1 φορά».

«Πώς λοιπόν πρέπει να αποκαλούμε τους γείτονές μας αλλά και τους εαυτούς μας, όσοι κατάγονται από τη Μακεδονία;» διερωτάται ο κ. Συρίγος υπενθυμίζοντας ότι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει ουδεμία ρητή αναφορά του όρου Μακεδονία ως προς την Ελλάδα.

«Στο άρθρο 7, αναφέρεται ως η "βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους", όπου πρώτο μέρος είναι η Ελλάδα», τονίζει ο κ. Συρίγος για να προσθέσει: «Προκειμένου δηλαδή να μην αναφερθεί το όνομα Μακεδονία, επεκτάθηκε η Μακεδονία και καταλαμβάνει τη Θράκη και την Ήπειρο».

«Για να είμαστε πολιτικώς ορθοί πρέπει εφ' εξής να αποκαλούμε τους κατοίκους της γειτονικής μας χώρας "Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας" και τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας "κατοίκους της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους"», τονίζει στην ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Συρίγου: