Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 15:45

-A +A

Handelsblatt: O Τσίπρας δεν αντέχει άλλη απόσχιση

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 15:45
Handelsblatt: O Τσίπρας δεν αντέχει άλλη απόσχιση
-A +A

Στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διευρύνει το κόμμα προς τον χώρο του Κέντρου και να αλλάξει την ονομασία του, αναφέρεται δημοσίευμα της Handelsblatt, με τίτλο «Έτσι θα ανακτήσει την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας».

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, σύμφωνα με την Deutsche Well, «ο Τσίπρας δεν αντέχει άλλη απόσχιση, εάν θέλει να επιστρέψει στην εξουσία» και για αυτό τον λόγο πολιορκεί και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

«Το σοσιαλδημοκρατικό αυτό κόμμα, με σύμβολο τον πράσινο ήλιο, είχε κυριαρχήσει την πολιτική σκηνή της Ελλάδας στη δεκαετία του '90, αλλά βρίσκεται σε παρακμή από το 2010, όταν, στην αρχή της οικονομικής κρίσης, ακολούθησε πρόγραμμα σκληρών περικοπών. Πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ακριβώς την εισροή θέλει να σταματήσει η ισχυρή κομμουνιστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι θιασώτες της παραδοσιακής γραμμής, που εκπροσωπούν περίπου το ένα τρίτο στην κοινοβουλευτική ομάδα και στα κομματικά όργανα, δεν θέλουν (πολιτικό) άνοιγμα. Φοβούνται την ιδεολογική μόλυνση με θεωρίες σοσιαλδημοκρατικές ή- ακόμα χειρότερα- φιλελεύθερες», τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Ποιος θα κερδίσει τελικά σε αυτή την πολιτική κόντρα; Για τον αρθρογράφο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: "Ο Τσιπρας. Άλλος πόλος έλξης δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς εκείνον το κόμμα θα φυτοζωούσε και πάλι, όπως συνέβαινε πριν από την κρίση. Την εποχή εκείνη τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονταν μεταξύ τρία και πέντε τοις εκατό. Κατά συνέπεια η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Τσίπρα δεν είναι να αναδειχθεί νικητής από τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά να διατηρήσει το κόμμα ενωμένο. Ήδη στις παρυφές της Αριστεράς δραστηριοποιείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έφτασε το 3,4%, βγάζοντας εννέα βουλευτές», καταλήγει ο αρθρογράφος. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα