Guardian: Ο Τσίπρας αντιγράφει το πρόγραμμα της ΝΔ

Guardian: Ο Τσίπρας αντιγράφει το πρόγραμμα της ΝΔ

Στο «σοκ» που προκάλεσε το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αντιγραφή μέρους του προγράμματος της ΝΔ από τον Αλέξη Τσίπρα σε μια προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά, αναφέρεται σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι το μέγεθος της ήττας οφείλεται στην απώλεια της μεσαίας τάξης, που επλήγη από ένα μπαράζ υψηλών φόρων στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα, καθώς και στη μεγάλη αποχή.

Όπως σχολιάζει ο Guardian, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά ο Αλ. Τσίπρας «αντέγραψε μια σελίδα από το βιβλίο των αντιπάλων του» υποσχόμενος μείωση του φόρου εισοδήματος και του μισητού φόρου επί των ακινήτων.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ δε μοιάζει να υπάρχει πολλή αισιοδοξία. Ο Δημήτρης Βίτσας επισημαίνει, μάλιστα, στην εφημερίδα ότι «το κλίμα δεν είναι σπουδαίο, αλλά πρέπει να ξαναβρούμε την ψυχή μας και να δώσουμε τη μάχη όχι με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα, όπως επιδιώκει το πρόγραμμά μας».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προσθέτει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απείχαν στις ευρωεκλογές ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτοί θα μπορούσαν να κρίνουν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, αν το κόμμα του τους ξανακερδίσει.