Guardian: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τον μέσο Έλληνα

Guardian: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τον μέσο Έλληνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήκωσε τα μανίκια» και αφουγκράστηκε τους πολίτες σε όλη τη χώρα, καταφέρνοντας παράλληλα να δώσει μια νέα πνοή στη γαλάζια παράταξη, αναφέρει σε δημοσίευμά του σχετικά με τον πρόεδρο της ΝΔ ο Guardian.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα σχολιάζει ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της ΝΔ και αναφέρει πως «Η δημοκρατία μπορεί να παράγει απρόσμενα αποτελέσματα, αλλά κάθε αναλυτής συμφωνεί ότι οι η έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα είναι προδικασμένη».

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει μεταξύ 155-159 έδρες στη βουλή» εξασφαλίζοντας αυτοδυναμία «σε μια χώρα που κυβερνάται από εύθραυστους συνασπισμούς την τελευταία δεκαετία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται με τονωμένη την αυτοπεποίθηση, σημειώνει η ανταποκρίτρια της βρετανικής  εφημερίδας, που κάλυψε την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στο Θησείο: «Έχοντας ούριο άνεμο στα πανιά του ο κοσμοπολίτης πρώην τραπεζίτης διεξήγαγε ακάματος την προεκλογική εκστρατεία, σηκώνοντας τα μανίκια των λευκών πουκαμίσων του κι οργώνοντας τη χώρα για να ακούσει τα προβλήματα του μέσου Έλληνα. Σε μια χώρα που βρίσκεται εδώ και καιρό στο μέτωπο της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, εστίασε κυρίως στην αναζωογόνηση της οικονομίας υποσχόμενος να μειώσει τους φόρους, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με τον Guardian «ο Μητσοτάκης πιστώνεται με την ανανέωση ενός από τα πιο παραδοσιακά συντηρητικά κόμμα της Ευρώπης, που συνδεόταν με το νεποτισμό και τη διαφθορά, στις οποίες αποδίδονται τα οικονομικά δεινά της στενάζουσας υπό το βάρος των χρεών χώρας. “Αυτό που βλέπουμε είναι η προσωπική νίκη ενός φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή ηγέτη (...) Έχει εξελιχθεί σ' έναν πολύ καλύτερο ομιλητή, πολύ πιο χαλαρό, με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση”, σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής Άρης Χατζής στην εφημερίδα, που επισημαίνει και την ικανοποίηση των αγορών στην προοπτική επιστροφής στην εξουσία μιας φιλικής προς τις επιχειρήσεις κυβέρνησης».

«Το εύρος της νίκης του», σχολιάζει ο Α. Χατζής, «θα επιστρέψει στον Μητσοτάκη να προχωρήσει στα γενναία μέτρα που φαίνεται έτοιμος να πάρει. Αν κερδίσει την αυτοδυναμία θα απολαύσει μια περίοδο πολιτικής ηγεμονίας. Θα είναι η δική του ευκαιρία να αποφύγει να γίνει άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των βραχύβιων πρωθυπουργών που είδαμε στην εποχή των μνημονίων».