Γρ. Ψαριανός: Σε επαφή Ποτάμι - Θ. Θεοχαρόπουλος για την ένταξή του στην Κ.Ο.

Γρ. Ψαριανός: Σε επαφή Ποτάμι - Θ. Θεοχαρόπουλος για την ένταξή του στην Κ.Ο.

Το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος άφησε ανοιχτό ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ψαριανός είπε ότι υπάρχουν επαφές του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Σταύρο Θεοδωράκη και ότι ίσως υπάρξουν αποτελέσματα εντός της ημέρας ώστε να έχει εκπροσώπηση το Ποτάμι το απόγευμα της Δευτέρας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου εισέρχεται προς συζήτηση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρά ανέφερε ότι ήταν προαποφασισμένο ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί και ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

«Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα οπότε είμαστε τέσσερις ελεύθεροι άνθρωποι», πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και ο ίδιος εντός των ημερών.

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι προτίθεται να λάβει μέρος ο ίδιος, που αρχικά είχε προταθεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ως αντικαταστάτης του διαγραφέντα Σπύρου Δανέλλη, ενώ στη συνέχεια προτάθηκε να εκπροσωπηθεί το Ποτάμι από τον Γιώργο Μαυρωτά, κάτι που όπως είπε «δεν το επιτρέπω».

Στην περίπτωση που υπάρχει Κ.Ο. του Ποταμιού το απόγευμα και συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο ίδιος είπε ότι θα επιμείνει στη θέση του.

Σχολιάζοντας το χθεσινό συλλαλητήριο έκανε λόγο για «μία μεγάλη συγκέντρωση με λάθος, κατά τη γνώμη μου σύνθημα, γιατί η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική, υπάρχει και η βουλγαρική και η σλαβομακεδονική».

Πάντως όπως είπε, «είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά δεν το δέχομαι σε όλα. Δεν δέχομαι τη μακεδονική ταυτότητα ή γλώσσα, δεν δέχομαι κάτι που μπορεί να διαφορετική ερμηνεία στο μέλλον».

Σχετικά με τα επεισόδια σχολίασε ότι «ήταν 99% προβοκάτσια» και σημείωσε πως «όταν κάποιος ενοχλείται από μία συγκέντρωση, κάνει ό,τι μπορεί για να την διαλύσει».