Γ.Κουτσούκος: Βάρος για την οικονομία οι μακροχρόνιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Γ.Κουτσούκος: Βάρος για την οικονομία οι μακροχρόνιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Απόλυτα τεκμηριωμένη και μάλλον επιεική, θεωρεί ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, ότι είναι η κριτική του Κινήματος Αλλαγής στην κυβέρνηση πως παίρνει 10 και δίνει 1, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος τονίζει ότι τα υπερβολικά υψηλά πλεονάσματα για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα της διπλής αφαίμαξης με φόρους, εισφορές και περικοπές. Προσθέτει ότι η «οικονομία όχι μόνο δεν βγήκε από τα μνημόνια, αλλά το αντίθετο. Κουβαλάει το βάρος των μακροχρόνιων μνημονιακών δεσμεύσεών της για υπερβολικά πλεονάσματα».

Ο κ. Κουτσούκος δηλώνει ικανοποιημένος που «η Κυβέρνηση θα ψηφίσει την Πρόταση Νόμου που έχουμε καταθέσει από τις 05/07/2018 για την μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων και θα ξεψηφίσει τον νόμο της που τις περιέκοπτε». Ωστόσο, στο Κίνημα Αλλαγής αναμένουν να πράξει το ίδιο και στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται μετά τον Μάιο του 2016, που με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου είναι μειωμένες κατά 30%, να διορθώσει την αδικία στις συντάξεις χηρείας, να αυξήσει τις συντάξεις φτώχειας στα 500 ευρώ όπως έχουμε προτείνει.