Γιώργος Τσίπρας: Συγνώμη, αλλά δεν φταίμε...

Κυριακή 05 Αυγούστου 2018, 13:41
-A +A
Γιώργος Τσίπρας: Συγνώμη, αλλά δεν φταίμε...

Τις ευθύνες στο κράτος και στην άναρχη δόμηση για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας επέρριψε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, ζητώντας συγνώμη, όχι για τα θύματα, αλλά για το κράτος που παρέλαβαν και δεν έχουν πείσει ακόμη ότι θα το αλλάξουν.

Ειδικότερα, στο άρθρο του σημειώνει ότι «οφείλουμε μια συγνώμη στους ανθρώπους των νεκρών και στην κοινωνία. Μια συγνώμη εκ μέρους του κράτους. Όχι γιατί φταίμε για το κράτος που παραλάβαμε. Αλλά γιατί είμαστε εμείς που το διαχειριζόμαστε τώρα. Και δεν έχουμε πείσει ακόμη ότι το παραλάβαμε για να το αλλάξουμε».

Μάλιστα επιτίθεται σε όσους ασκούν αυστηρή κριτική για την κυβερνητική αδυναμία να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση που προέκυψε με την πυρκαγιά λέγοντας ότι «δεν έχει καμιά σημασία που οι πραγματικοί υπεύθυνοι κουνούν τώρα και το δάχτυλο με περισσό θράσος, φανερώνοντας με τη στάση τους αδιαφορία για τους νεκρούς και την ανάγκη να εξαχθούν συμπεράσματα ουσίας. Συγνώμη». 

Εν συνεχεία, το κυβερνητικό αφήγημα ότι η αιτία της εθνικής τραγωδίας ήταν τα καιρικά φαινόμενα και η άναρχη δόμηση και όχι η ανικανότητα της κυβέρνησης επανέλαβε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος με άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής» εισαγάγοντας και άλλες ακόμα παραμέτρους: την ανεπαρκή Πολιτική Προστασία, την τοπική αυτοδιοίκηση και το «έλα μωρέ».  

 Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «οι δεκάδες νεκροί στο Μάτι οφείλονται κατά κύριο λόγο στο ακραίο φαινόμενο και σε δομικές αδυναμίες που το μετέτρεψαν σε ανθρώπινη καταστροφή παρά σε κρίσιμα διαχειριστικά λάθη».

Εν συνεχεία το συγκεκριμενοποιεί ως εξής: «διαφαίνονται ήδη τρεις μεγάλες αστοχίες. Όχι διαχείρισης, αλλά αστοχίες και αδυναμίες δομικές. Αυτή της οικιστικής αναρχίας και του «έλα μωρέ» που έμελλε να αναδυθεί με μακάβριο τρόπο, αυτήν της ανεπαρκούς πολιτικής προστασίας και, τέλος, η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 13/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα