Δεν απαντάει στο ερώτημα της ΝΔ ο Γιώργος Τσίπρας

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 16:55
-A +A
Δεν απαντάει στο ερώτημα της ΝΔ ο Γιώργος Τσίπρας

«Το μόνο αδίκημα είναι το επώνυμο μου και ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού», δηλώνει ο Γιώργος Τσίπρας προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφορικά με σειρά καταγγελιών που του προσάπτει η ΝΔ, χωρίς ωστόσο να να δίνει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση πλαστογραφίας της ασφαλιστικής ενημερότητας της εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ.

Συγκεκριμένα, δεν απαντά αν είχε ζητήσει ο ίδιος την ασφαλιστική ενημερότητα του 2010, που βρέθηκε στα χέρια του Δημήτρη Τσίπρα, αδελφού του πρωθυπουργού, ούτε για το αν γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το πιστοποιητικό ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα το 2012, για να διεκδικήσει τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας βάλλει κατά της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρίζει ότι «ξέρει καλά ότι όσα λέει, από νομική άποψη είναι εντελώς αστήριχτα. Ανοησίες. Δεν την ενδιαφέρει όμως αυτό. Θέλει απλώς να λασπολογήσει, με τη συνδρομή εντύπων που έχουν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Δεν με κατηγορεί για κάποιο αδίκημα απλώς εμπλέκει το όνομα μου και κατόπιν επισημαίνει ότι «Ο Γιώργος Τσίπρας δεν διώκεται», υπονοώντας ότι έπρεπε να έχω διωχθεί έστω και χωρίς αδίκημα».

Επίσης, χαρακτηρίζει «παλιά αθλιότητα» τις αναφορές στο θείο του και αποδίδει στη ΝΔ «γκεμπελική λογική» λέγοντας ότι: «Πες πες όμως, η τακτική τους είναι ότι κάτι θα μείνει ως λεκές για τον πρωθυπουργό και για εμένα, ακόμα και αν αφορά τον νεκρό από το 1993 θείο του και πατέρα μου».

«Ο Ηρακλής Τσίπρας, ο πατέρας μου και θείος του πρωθυπουργού, ήταν ένας δημοκρατικός προοδευτικός άνθρωπος, με βαθιές πεποιθήσεις και δράση, πριν και μετά την Χούντα, στους μήνες μετά το πραξικόπημα του ΄67, μέχρι να συλληφθεί καθώς και τις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου» τονίζει και επιτίθεται σφοδρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο θράσος εδώ δεν είναι τα απίθανα και φαιδρά ψέματα για τον πατέρα μου όσο ότι αυτά συνδυάζονται με τον παχυδερμισμό απέναντι στη ζώσα και επικίνδυνα δραστήρια Ακροδεξιά εντός της ΝΔ».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο να πληγεί η κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ  λέγοντας ότι «η ΝΔ κολλημένη στον ιδεοληπτικό νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά ατζέντα του Μητσοτάκη και καταφεύγοντας για να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο σε μια προπαγάνδα λάσπης, υπονόμευσης και καταστροφής, χάνει το ένα μετά το άλλο τα καιροσκοπικά στοιχήματα στα οποία έχει επενδύσει».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα