Χριστοδουλοπούλου: Από προστάτιδα του Καμμένου, αντάρτισσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Χριστοδουλοπούλου: Από προστάτιδα του Καμμένου, αντάρτισσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει προσφέρει πολλαπλώς τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση. Ήταν αυτή που αποτέλεσε την «ασπίδα» του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, «γκριζάροντας» τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ αρκετές φορές λειτουργούσε ως ενορχηστρωτής των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, εντός της Βουλής.

Προχθές, όμως, έδειξε (ξαφνικά) τα δόντια της ζητώντας από την κυβέρνηση να επεξεργαστεί ένα «plan» b στο προσφυγικό, ενώ τόνισε με νόημα ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει χώρος φιλοξενίας. Δηλαδή, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον παρόντα υπουργό Δημήτρη Βίτσα (που θεωρείται «προεδρικός») ότι ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν αποτύχει με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Ιδιαίτερη αξία στην παρέμβασή της προσδίδει το γεγονός ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου διατηρούσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Μετανάστευσης, το οποίο «απώλεσε» μετά από τις (αλήστου μνήμης) δηλώσεις «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο, απλά το πρωί λιάζονται», την ώρα που η χώρα στέναζε από τις μεταναστευτικές ροές.

Τι έγινε όμως ξαφνικά και η κυρία Χριστοδουλοπούλου από την θέση της υπερ των ανοιχτών συνόρων, τώρα υποστηρίζει ότι «είτε θα πνίγουμε τους ανθρώπους, που δεν το θέλει κανείς, είτε με διάφορες φιλότιμες προσπάθειες, μάλιστα και αποκλεισμό εξόδου, θα γίνουμε Ιορδανία»;

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η μερική μετάλλαξή της οφείλεται στην ανοιχτή κόντρα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην πλειοψηφία και τους «53». Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, άριστη γνώστης των εσωκομματικών συσχετισμών, γνωρίζει ότι η «μάχη» για την επόμενη μέρα στην Κουμουνδούρου έχει αρχίσει. Με τέτοιου είδους «χτυπήματα» στο μαλακό υπογάστριο του κόμματος, δηλαδή σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τους μετανάστες, δημιουργεί πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο «κλέβει» την αριστερή ατζέντα. Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν και παραδέχονται ότι η διαβίωση των μεταναστών στη Μόρια ή σε άλλα hotspot είναι κυριολεκτικά απάνθρωπη.

Με λίγα λόγια, επιχειρεί, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, να καταδείξει ότι οι «53» ενδιαφέρονται- ασκούν κριτική σε ζητήματα που η προεδρική πλειοψηφία αντιμετωπίζει με λιγότερο «ενδιαφέρον». Παρόμοια περίπτωση αποτελεί η περίφημη διάταξη με την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, όπου οι «53» σήκωσαν την… παντιέρα της επανάστασης, μόλις το ΠΑΣΟΚογενές (κυρίως) κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε. Εξάλλου, πρωταγωνιστής της εσωκομματικής επανάστασης (με email, ανακοινώσεις κλπ) ήταν ο Χρήστος Καραγιαννίδης, μέλος των «53».

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, πάντως, χρειάστηκε - για να προκαλέσει ζημιά - στον Αλέξη Τσίπρα να μετακινηθεί λίγο από την αρχική της θέση. Έχοντας γνώση από πρώτο χέρι ότι είναι αδύνατον η Ελλάδα να διαχειριστεί μόνη της τις μεταναστευτικές ροές (κάτι που πλέον έχουν αντιληφθεί και οι λεγόμενοι «Δικαιωματιστές» στον ΣΥΡΙΖΑ), εξαπέλυσε τα βέλη της προς τον Δ. Βίτσα, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να πιέσουμε μέχρι τέλους για να αναλάβει η Ευρώπη το μερίδιο της ευθύνης που της αντιστοιχεί».

Συνεχίζοντας την επίθεση υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί  λύση να κάνουμε συμφωνίες με τη Λιβύη, καθώς επίσης ότι δεν θα πρέπει να μας απειλεί η Τουρκία  πως  θα μας «ανοίξει τη στρόφιγγα» και θα έρθουν. Κατηγόρησε, δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου ότι επενδύει σε λανθασμένη στρατηγική…

Φωτογραφία: Intimenews