Γιατί φοβούνται τον Μητσοτάκη στην ΔΕΘ;

Γιατί φοβούνται τον Μητσοτάκη στην ΔΕΘ;

Του Σάκη Μουμτζή

Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένα μπαράζ ψευδών ειδήσεων από την πλευρά των φερέφωνων του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της μετάβασης του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη. Συγχρόνως, ξαναθυμήθηκαν τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ γνωρίζουν πως έχει αρθεί το τυχόν αξιόποινο των πράξεων.

Πολιτικά δε, αν ανοίξει αυτός ο φάκελος ο Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να στοχοποιήσει τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου και τους στενούς συνεργάτες τους, καθώς επί των ημερών τους συνήφθησαν τα περισσότερα δάνεια. Και επειδή δεν πρόκειται να γίνει τίποτα για τους παραπάνω λόγους, το μόνο που θα μείνει θα είναι οι εντυπώσεις για να σκιάσουν τις εξαγγελίες του Κ.Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Μέχρι και το Ελληνικό Τας (ΑΠΕ) επιστράτευσαν για να ισχυριστούν πως δήθεν υπήρξε συμφωνία των δανειστών όχι για αναβολή, αλλά για ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου, στερώντας έτσι ένα όπλο σήμερα από το οπλοστάσιο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά γιατί αυτός ο πανικός; Προς τι αυτή η επικοινωνιακή επίθεση;

1.Η εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη ήταν τραγική. Τόσο η ομιλία του στο Βελλίδειο όσο κυρίως η φιέστα της συνεντεύξεως των στημένων ερωτήσεων, ακύρωσαν κάθε προσδοκία ανακάμψεως του ΣΥΡΙΖΑ. Την εικόνα συμπλήρωσε η εμφάνιση του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπου μίλησε εμφανώς εκνευρισμένος σε άδεια έδρανα.

Συνεπώς, η σύγκριση που θα γίνει την Κυριακή το βράδυ μεταξύ των δύο ανδρών θα είναι συντριπτικά σε βάρος του πρωθυπουργού, εκτός απροόπτου.

2. Φοβάται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, που όπως φαίνεται θα ξεφύγουν από το γνωστό τετριμμένο στυλ παροχολογίας. Φοβούνται τις συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, γιατί αυτό τελικά κερδίζει τις εντυπώσεις και πείθει τους πολίτες για την σοβαρότητα ενός πολιτικού προγράμματος. Πολύ δε περισσότερο που ο Αλ. Τσίπρας είναι, επί του προκειμένου, κατά συρροή ψεύτης.

3.Μα εκείνο που φοβούνται περισσότερο είναι ο αέρας και η αίσθηση που θα αποκομίσει ο πολίτης, πως ο Κ.Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αυτό το κλίμα πολύ δύσκολα ανατρέπεται, καθώς λειτουργεί εκθετικά στην κοινή γνώμη. Και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας οφείλει αύριο να εμπνεύσει την σταθερότητα και την σιγουριά που θέλουν οι πολίτες για το μέλλον.

4.Γνωρίζει ο Αλ. Τσίπρας πως την επόμενη εβδομάδα θα διενεργηθούν δημοσκοπήσεις οι οποίες και θα αποτυπώσουν τους συσχετισμούς δυνάμεων, όπως αυτοί θα έχουν διαμορφωθεί μετά την παρουσία των δύο αρχηγών στην ΔΕΘ. Και γνωρίζει επίσης πως τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων πολύ δύσκολα θα ανατραπούν στην συνέχεια.

Συνεπώς, το μόνον που απομένει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να σκιάσει την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Να μην εκπλαγούμε αν δούμε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ οποιονδήποτε τίτλο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην Νέα Δημοκρατία. Το έχουν προαναγγείλει.

Όμως, είναι τελικά στο χέρι του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πειστική παρουσία του, να ακυρώσει όλους αυτούς τους σκοτεινούς σχεδιασμούς.

Άλλωστε, είναι η τελευταία φορά που ομιλεί στην ΔΕΘ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του χρόνου θα είναι πρωθυπουργός.