«Γιατί διαμαρτύρονται Γαβρόλου και Φίλης για τα Θρησκευτικά;»

«Γιατί διαμαρτύρονται Γαβρόλου και Φίλης για τα Θρησκευτικά;»

Πολύ σημαντική και απολύτως αυτονόητη χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει τις πρωτοβουλίες των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «Το ΣτΕ είπε αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. Το άρθρο 16 γράφει ότι τα σχολεία είναι υποχρεωμένα για τη θρησκευτική και την ιστορική συνείδηση των παιδιών των Ελλήνων» εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και διερωτήθηκε: «Γιατί διαμαρτύρονται οι κ. Γαβρόγλου και Φίλης;».

Αναφερόμενος στη συνέντευξή του και στην προσωπική του παρέμβαση για την αναστολή πλειστηριασμού α'' κατοικίας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διερωτήθηκε αν «ένας υπουργός «είναι καλό να παρεμβαίνει για να "ξεκολλάει" μια επένδυση αλλά είναι κακό να παρεμβαίνει για τον φτωχό;»

«Ως υπουργός», τόνισε, «είμαι και για τον πλούσιο και για τον φτωχό. Σε όποιον δεν αρέσει οι υπουργοί να είναι μόνο για τους πλουσίους, να βγει και να το πει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι για όλους τους Έλληνες».

Σε ερώτηση σχετικά με την έρευνα για τη Novartis ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως εξαρχής είχε αναφέρει «ότι έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια σκευωρία. Προφανώς κάποιος την έστησε και αυτός που την έστησε πρέπει να τιμωρηθεί. Όποιος και αν είναι. Το αν θα βρεθούν ατράνταχτες αποδείξεις και για ποιον, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η διαδικασία θα το δείξει».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά πως όπως εξελίσσεται το θέμα μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. «Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνη της σε αυτό. Έρχεται η ώρα δύσκολων αποφάσεων. Δεν μπορείς να αφήσεις μια χώρα να καταστραφεί. Πρέπει τα σύνορά μας να προστατευθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απέλασης».

Δείτε βίντεο: