Γ. Μπουτάρης: Το χειρότερο των εκλογών είναι ότι κομματικοποιήθηκαν πλήρως

Γ. Μπουτάρης: Το χειρότερο των εκλογών είναι ότι κομματικοποιήθηκαν πλήρως

Τις 22 υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σχολίασε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο, τονίζοντας πως «το χειρότερο χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι ότι κομματικοποιήθηκαν πλήρως. Η διαμάχη των κομμάτων μεταφέρθηκε και στους δήμους κι αυτό είναι δυσάρεστο. Με στεναχωρεί γιατί εμείς ξεκινήσαμε ως μη κομματική παράταξη».

Ο κ.Μπουτάρης πρόσθεσε πως εξαιτίας των 22 υποψηφιοτήτων το επόμενο δημοτικό συμβούλιο «θα έχει πολλούς αρχηγούς παρατάξεων και έναν - άντε δύο δημοτικούς συμβούλους. Αυτοί θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Δεν το κατάφεραν προεκλογικά και είναι δυσάρεστο, γιατί η απλή αναλογική προϋποθέτει συνεννοήσεις».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην παράταξη του υποψηφίου δημάρχου και αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρου Λεκάκη, από την οποία αποχώρησαν λίγο πριν την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο πρωτοδικείο αντιδήμαρχοι που τον στήριζαν και εισχώρησαν σε άλλες παρατάξεις, ο κ.Μπουτάρης απάντησε: «Η "Πρωτοβουλία" είχε κάθε καρυδιάς – καρύδι. Είχαμε πολύ διαφορετικές αντιλήψεις. ''Όταν ήρθε η ώρα, εγώ, που θεωρούμουν η συγκολλητική ουσία αυτών των αντιλήψεων, είπα "δεν κατεβαίνω" και το περίφημο "αφήστε τα γίδια ελεύθερα", κι έτσι ο καθένας μπορούσε να πάει εκεί που ήταν πιο κοντά ιδεολογικά. Τώρα, το ότι συνέβη ένα γεγονός στην παράταξη του Πέτρου Λεκάκη και οι αντιδήμαρχοι που πήγαν και συμφώνησαν κάποια πράγματα, τα έσπασαν, και τελευταία στιγμή είπαν "δεν πάμε", αυτό είναι δική τους υπόθεση. Ας πρόσεχαν όλοι».