Ευθύνες σε ΝΔ και ΤΑΙΠΕΔ ρίχνει ο Χρ. Σπίρτζης για τη μη ολοκλήρωση της Εγνατίας

Ευθύνες σε ΝΔ και ΤΑΙΠΕΔ ρίχνει ο Χρ. Σπίρτζης για τη μη ολοκλήρωση της Εγνατίας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μια απίστευτη δικαιολογία εφηύρε ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης σε μια προσπάθεια να διώξει την ευθύνη από πάνω του για τη μη ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι η ΝΔ ευθύνεται τη μη ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας και άρα για τη μη εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ, δεδομένου ότι αποτελεί προαπαιτούμενο.

«Σε μία από διενέξεις που είχαμε με ΤΑΙΠΕΔ αναρωτήθηκα μήπως το διαγωνισμό για παραχώρηση τον διεξάγει η Πειραιώς, η ΝΔ», είπε αρχικά ο κ. Σπίρτζης, εξηγώντας το «σκεπτικό» του. «Αν δει κανείς τους συμβούλους που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Νέλλας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος επί Νέας Δημοκρατίας σε δύο τουλάχιστον οργανισμούς. Νομικός σύμβουλος είναι το γραφείο Φορτσάκη. Οικονομικός σύμβουλος είναι η Alpha Bank. Καταλαβαίνουμε όλοι για τους συμβούλους παραχώρησης της Εγνατίας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Τον κ. Σπίρτζη διέκοψε άμεσα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας ότι όσα ισχυρίζεται ο Υπουργός Υποδομών είναι όχι μόνο αστεία αλλά και σουρεαλιστικά! «Είναι καινοφανής και μάλλον αστεία άποψη ότι ένα οποιοδήποτε κόμμα ταυτίζεται με το τραπεζικό σύστημα και πόσο μάλλον όταν είσαστε 4 χρόνια στην κυβέρνηση και σήμερα θυμηθήκατε να πείτε όλα αυτά », τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε: « Όλα αυτά είναι ένας πολιτικός σουρεαλισμός. Κατηγορείται το ΤΑΙΠΕΔ. Εσείς, κ. Σπίρτζη, είστε τροχονόμος, δεν είστε υπουργός; Δεν έχετε αυξήσει τα διόδια με κοινή υπουργική απόφαση με τον κ. Τσακαλώτο; Τα αυξήσατε ως τροχονόμος ή ως υπουργός;».

Η κόντρα ανάμεσα στους δυο κορυφώθηκε όταν ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει προνομιακές συζητήσεις με στελέχη του υπερταμείο.  «Όλες οι συναντήσεις μας είναι δημόσιες», απάντησε ο Χατζηδάκης, προσθέτοντας απευθυνόμενος προς τον Υπουργό: «Είστε υπουργός ή διακινητής πολιτικής σαπουνόφουσκας; Στη σουρεαλιστική προσέγγιση ταύτισης της Νέας Δημοκρατίας με το ΤΑΙΠΕΔ και όσον αφορά τους συμβούλους, θέλω να σας πω ότι ο κ. Νέλλας και επί ΠΑΣΟΚ είχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ το 2009. Και τότε στο ΠΑΣΟΚ ήσασταν κι εσείς. Ταυτίζεστε κι εσείς με το τραπεζικό σύστημα; Να δούμε πού οδηγεί ο σουρεαλισμός».