Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία ασκήθηκε στον Κ. Μπαρμπαρούση

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία ασκήθηκε στον Κ. Μπαρμπαρούση

Το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας απέδωσε ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής για όσα ισχυρίστηκε από του βήματος της Βουλής.

Ο κ. Καλούδης ολοκλήρωσε την έρευνα που του ανατέθηκε από τον ''Αρειο Πάγο, που κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο με τις παρεμβάσεις των υπουργών ''Αμυνας όσο και με του υπουργού Δικαιοσύνης που ζήτησε έρευνα για το θέμα.

Η έρευνα του κ. Καλούδη ολοκληρώθηκε τάχιστα, με τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ''Αμυνας και ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του βουλευτή, παραπέμποντας την δικογραφία στον ανακριτή.

Πλέον ο δικαστικός λειτουργός που θα εξετάσει τον φάκελο, θα κρίνει αν θα διατάξει την σύλληψη του βουλευτή με την διαδικασία του αυτοφώρου ή αν θα τον καλέσει σε απολογία για την υπόθεση.

Η εντολή πάντως του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ζαχαρή, μετά την προσφυγή των κκ Καμμένου και Κουβέλη ήταν να ερευνηθούν σε βάρος του κ.Μπαρμπαρούση τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : "Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας" τιμωρείται με κάθειρξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μπαρμπαρούσης συνελήφθη, ωστόσο η σύλληψη δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία.

Ο ίδιος επιχειρώντας να μαζέψει τις δηλώσεις του, εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας: 

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ' ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, ότι σε μια ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!

Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν», αναφέρει. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, μέσω επιστολής του Νίκου Μιχαλολιάκου προς τον πρόεδρο της Βουλής, λίγο μετά τις δηλώσεις του περί πραξικοπήματος και σύλληψης του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, αποφάσισα - έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος- το εξής: Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή». 

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε καταδικάσει τη δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία -όπως είπε- έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν», ανέφερε. 

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Μπαρμπαρούσης προχώρησε σε μια απίστευτη πρόκληση για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, καλώντας ουσιαστικά το στρατό να ανατρέψει τον Αλέξη Τσίπρα και κατά συνέπεια το πολίτευμα της χώρας. 

«Καλούμε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμήσει τον όρκο της και να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο προκειμένου να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε ο Μπαρμπαρούσης, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει απατρίδωτο τον Τσίπρα και προδότη τον Παυλόπουλο.

Η Βουλή συμφώνησε ομόφωνα στην αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ενώ λίγο αργότερα με παρέμβασή του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης από τη δικαιοσύνη και την παράλληλη άρση ασυλίας του βουλευτή. 

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι ο κ. Καμμένος άνοιξε το παράθυρο στον κ. Μπαρμπαρούση απλά να… ανακαλέσει! «Τη ποινική δίωξη θα την ασκήσει η δικαιοσύνη, εμείς αναφέρουμε το αίτημα του ΥΠΕΞ και θα ζητήσω από το προεδρείο να υπάρξουν άμεσες ενέργειες. Ή να υπάρξει ανάκληση από την Χρυσή Αυγή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Στον εισαγγελέα οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση- Διαβίβασε τα πρακτικά ο Στ. Κοντονής

- Μήνυση κατά του Κ. Μπαρμπαρούση κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης