Για τα εθνικά θέματα συζήτησαν Τσίπρας- Παπανδρέου

Για τα εθνικά θέματα συζήτησαν Τσίπρας- Παπανδρέου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με κεντρικό θέμα συζήτησης τα εθνικά θέματα.

Ο κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα εθνικά θέματα ως αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ, ενόψει ταξιδιών που θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό.

O πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter, τόνισε ότι η πόρτα του Μαξίμου είναι πάντα ανοιχτή, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.

«Ενημέρωσα τον @GPapandreou για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα», γράφει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρεόυ επεσήμανε ότι χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και συναίνεση.

«Η εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς.

Όπως ήδη γνωρίζατε, είχα πει ότι θα επιδιώξω κάποιες επαφές για τα εθνικά μας θέματα και τις διεθνείς εξελίξεις.

Παράλληλα, συνεχίζω τις επαφές μου διεθνώς, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Θεωρώ απαραίτητη τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση με την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Θα δω τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν υπάρχει δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά, χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και συναίνεση» δήλωσε.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον ΥΠΕΞ της πΓΔΜ κ. Νικολά Ντιμιτρόφ.