Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού: «Θα είμαστε δίπλα στους ομογενείς»

Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού: «Θα είμαστε δίπλα στους ομογενείς»

 

Τα εγκαίνια της ψηφιακής έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο και το 13ο φεστιβάλ Ελληνικού κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη, καθώς και επισκέψεις σε ελληνικά σχολεία στην Αστόρια και στο Μπρούκλιν, πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τη γενική γραμματεία, τα διπλά εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων. Κύριο έκθεμα, όπως σημειώνεται, είναι η ψηφιακή τρισδιάστατη απεικόνιση του χειρογράφου «05» που εξιστορεί, μέσα από πλούσια εικονογράφηση 250 μικρογραφιών, τη ζωή και τα κατορθώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τόσο η έκθεση όσο και το φεστιβάλ θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. «Η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θα είναι πάντα κοντά, θα επιβραβεύει και θα προωθεί κάθε ενέργεια που παράγει πολιτισμό για τους ομογενείς αδελφούς μας και τους Φιλελλήνες σε κάθε γωνιά της γης. Θα είμαστε συνέχεια παρόντες για τη σύσφιξη των σχέσεων της πατρίδας μας με τους ομογενείς μας» δήλωσε ο κ. Χρυσουλάκης.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση, επισκέφτηκε σχολεία της ομογένειας. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο Κωνσταντίνο Κούτρα, επισκέφθηκε το ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στη Νέα Υόρκη, όπου «συζήτησε διεξοδικά με τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές, με τους οποίους τραγούδησε ελληνικά τραγούδια μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα». Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι ενημερώθηκε από τη διοίκηση για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, κυρίως, όμως, για το θέμα του έμψυχου εκπαιδευτικού δυναμικού.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Χρυσουλάκη στο Hellenic Classical Charter School στο Brooklyn. Όπως γνωστοποιεί η ίδια ενημέρωση, ο γενικός γραμματέας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς με τους νεαρούς μαθητές και έπαιξε ελληνικά παιχνίδια με τα παιδιά του νηπιαγωγείου. «Φεύγω σήμερα από τη Νέα Υόρκη με την καρδιά μου γεμάτη Ελλάδα. Τα μικρά παιδιά της Ομογένειάς μας είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Όλοι μας θα παλέψουμε για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την ιστορία μας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ