Γερμανικός Τύπος για Μέρκελ: «Η νέα, καλύτερη φίλη του Έλληνα πρωθυπουργού»

Γερμανικός Τύπος για Μέρκελ: «Η νέα, καλύτερη φίλη του Έλληνα πρωθυπουργού»

Με την αναθέρμανση των σχέσεων Μέρκελ - Τσίπρα, κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, ασχολήθηκε ο γερμανικός Τύπος, χαρακτηρίζοντας την κα Μέρκελ ως "τη νέα καλύτερη φίλη του Έλληνα πρωθυπουργού" και διερωτήθηκε "γιατί τώρα η Μέρκελ αρέσει στον Τσίπρα;"

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα του Μονάχου "Suddeutsche Zeitung" υπό τον τίτλο: «Η νέα, καλύτερη φίλη του Έλληνα πρωθυπουργού» υπενθυμίζει στους αναγνώστες της την κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας προς την Γερμανίδα Καγκελάριο μέχρι το 2015, σημειώνοντας ότι από τότε που έγινε πρωθυπουργός άλλαξε ριζικά και ο ίδιος, "αλλά και η σχέση ανάμεσα στη Μέρκελ και στον κατά είκοσι χρόνια νεότερό της Έλληνα. Φαντάζει σχεδόν φιλική.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι πριν την άφιξη της κας Μέρκελ στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε στην Καγκελάριο μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης ότι ''ποτέ δεν είχαμε σκοπό να κοροϊδέψει o ένας τον άλλον''. Από την πλευρά της η κα Μέρκελ είχε διαμηνύσει μέσω της εφημερίδας Καθημερινή- επίσης πριν από την άφιξή της- ότι η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην εταιρική σχέση με τη Γερμανία".

Στην αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ επικεντρώνεται και το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού "Der Spiegel", με τίτλο: "Γιατί τώρα η Μέρκελ αρέσει στον Τσίπρα;".

Το περιοδικό επισημαίνει ότι "ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία ξιφουλκώντας εναντίον της Μέρκελ. Αυτό έγινε πριν από χρόνια, σε εποχές κρίσης. Τώρα όμως ο κλονισμένος πρωθυπουργός εναποθέτει μεγάλες ελπίδες στην επίσκεψη της Καγκελαρίου".

Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι, "για να μην επιδεινώσει το κλίμα ανάμεσα στην Αθήνα και στο Βερολίνο, ο Τσίπρας ανέβαλε την επικείμενη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με αξιώσεις που αφορούν την καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Όλα αυτά δείχνουν την εκπληκτική αλλαγή που έχει επέλθει στη σχέση ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Τσίπρα από την τελευταία επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα το 2014".